اخبار ورزشیسایر اخبار

میرهاشمی: دبیر فدراسیون بین من و دستیارم تفرقه انداخت/ مربیان تیم ملی دیپلم ندارند!

رئیس سابق کمیته اسکی صحرانوردی گفت: توقع ما این است با نتایجی که در مسابقات قهرمانی جهان بدست آمده رئیس فدراسیون اسکی تیمی قوی تشکیل دهد و آسیب‌شناسی کند.

به گزارش پایگاه خبری پیشرو اسپرت،مصطفی میرهاشمی سرمربی سابق تیم ملی اسکی صحرانوردی کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس درباره اتفاقاتی که برایش رخ داده و منجر به استعفا از ریاست کمیته صحرانوردی فدراسیون اسکی شده صحبت‌هایی را انجام داده که متن آن را در زیر می‌خوانید:

فارس: از استعفایتان در کمیته صحرانوردی بگویید چه اتفاقاتی رخ داد؟

دردها زیاد است نمی‌دانم صحبت‌هایی که در رسانه‌ها می‌گوییم فایده‌ای دارد یا نه، باید در این بین یکی حکم شود و مناظره بگذارند، من درباره صحرانوردی صحبت می‌کنم و اصل فعالیت من این رشته است.

زمانی که ناصر طالبی رئیس فدراسیون اسکی شد با توجه به سیاست‌هایی که داشت همه چیز را به هم ریخت، بعد از آن جامعه اسکی تصمیم گرفت با فشارهایی که وارد کرده بود افتخاری به فدراسیون بیاید. او واقعا مدیری است که می‌تواند مشکلات را حل کند اگر مشاورینش اجازه دهند.

فارس: زمانی که او به فدراسیون آمد شما سرمربی بودید؟ 

بله؛ در آن زمان برادرم رئیس کمیته صحرانوردی بود. من عاشق کارم بودم ۲۰ سال در تیم ملی حضور داشتم و ۶ سال سرمربی صحرانوردی بودم اما یکسال مرا بالاجبار رئیس کمیته صحرانوردی کردند چون برنامه این بود که من یا برادرم را حذف کنند. در آن زمان هجمه زیاد بود. دبیر فدراسیون هم با این سیاست جلو آمد که یکی را حذف کنید. بعد از انقلاب ما پنج ورزشکار المپیکی داشتیم که ۳ نفر از ‌آنها شاگرد من بودند. من هم شاگرد برادرم بودم که ۲۰۰۲ به المپیک رفتم.

فارس: رئیس فدراسیون از این حاشیه‌ها خبر داشت؟ 

 آن زمان افتخاری حاشیه‌های اسکی را نمی‌دانست و به دبیر فدراسیون اکتفا می‌کرد. او فکر می‌کرد بهرام ساوه شمشکی مشاور خوبی است. در گذشته نگاه فدراسیون تک بعدی و به اسکی آلپاین بود الان هم همینطور است چون ورزشکار بیشتری دارد و استقبال زیادی از این رشته می‌‌شود. صحرانوردی پستی و بلندی زیاد دارد به همین دلیل گرایش کمتر بود. زمانی که تیم ملی بودم دردها و هجمه‌ها را دیده بودم که چه فشاری به ورزشکار وارد می‌شود به همین دلیل فرایند توسعه و پیشرفت را نسبت به آنچه قبل بود بهتر کردیم.

فارس: تمام مسائل و مشکلات شما از سال ۲۰۱۷ شروع شد؟ 

سال ۲۰۱۷ که برای قهرمانی جهان می‌رفتیم خودم شاغل بودم آن زمان به دبیر فدراسیون گفتم که یک دستیار می‌خواهم او هم گفت مشکلی نیست به همین دلیل من حسین ساوه شمشکی را که هم دوره من بود و بهتر از مربیان دیگر کار می‌کرد انتخاب کردم. او لیسانس تربیت بدنی داشت و اسکی‌باز خوبی بود اما در این روند یکساله دبیر فدراسیون بین من، دستیارم و رئیس کمیته صحرانوردی تفرقه انداخت. متوجه تنش‌ها شدم و ارتباط من با دستیارم کمرنگ می‌شد. او از دوستانم بود و من نمی‌خواستم این رابطه از بین برود. به من گفتند تو نمی‌توانی به اسکی برسی چون در آن زمان من شاغل بودم با وجود اینکه اصل برنامه تمرین با من بود دستیارم را به عنوان سرمربی معرفی کردم و از من خواستند رئیس کمیته صحرانوردی شوم.

فارس: پس برادر شما از ریاست کمیته کنار رفت؟ 

بله؛ برادرم از دور خارج شد. افتخاری به من زنگ زد و من گفتم به یک شرط این پست را می‌پذیرم،‌ به او گفتم دستیارم توانمندی مدیریت بچه‌ها را ندارد من مدیرفنی و رئیس کمیته باشم. دو روز قبل از اینکه حکم مرا بزنند، دستیارم را به عنوان سرمربی معرفی کردند.

فارس: برای ریاست کمیته صحرانوردی با برادرتان صحبتی داشتید؟ 

برادرم گفت می‌خواهند تو را روبروی من قرار دهند به همین دلیل از من خواست که ریاست این کمیته را قبول کنم بعد از اینکه حکم سرمربی تیم ملی را زدم با افتخاری صحبت کردم و شرح وظایف کمیته‌ها را نسبت به انتخاب سرمربی گفتم. اینکه طبق وظایف کمیته‌ها آنها ۳-۲ نفر را پیشنهاد می‌دهند تا کمیته فنی سرمربی را مشخص کند اما شما بدون توجه به این موضوع حکم حسین ساوه شمشکی را زده‌اید. افتخاری این موضوع را پذیرفت حالا نمی‌دانم سیاستش بود یا می‌خواست مرا خام کند. کسی قوی‌تر از من و برادرم در اسکی صحرانوردی نیست. ما توانمندی خاصی داریم و عمرمان را برای این رشته گذاشته‌ایم.

فارس: با وجود این مسائل به مسابقات قهرمانی جهان رفتیم نتیجه چطور بود؟ 

سال ۲۰۰۲ اولین حضور صحرانوردی در المپیک بود که من سهمیه گرفتم، سال ۲۰۰۹ اولین حضور اسکی ایران در مسابقات قهرمانی جهان بود که با مربی خارجی تیم اعزام شد. بعد از المپیک ۲۰۱۰ با تصمیم فدراسیون من به عنوان مربی انتخاب شدم و اولین حضورم به عنوان مربی در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۱ و قهرمانی جهان در این سال‌ها بود. در آن زمان ما فقط تیم ملی مردان را داشتیم اما بعد از مدتی تیم دختران را هم راه‌اندازی کردیم. در سال ۲۰۱۱ در رقابت‌های قهرمانی جهان سیدستار صید نوزدهم شد بعد از آن در بازی‌های آسیایی آلماتی بعد از انقلاب مدال نقره و برنز گرفتیم که حیرت همه را به دنبال داشت.

بعد از آن برای المپیک جوانان برنامه‌ریزی کردیم در المپیک ۲۰۱۲ یعقوب کیاشمشکی را اعزام کردیم که من به عنوان سرمربی راهی مسابقات شدم. در سال ۲۰۱۳ در رقابت‌های قهرمانی جهان در ایتالیا هم بانوان را اعزام کردیم و هم مردان را که ستار صید در این مسابقات یازدهم شد. در مسابقات قهرمانی جهان در سال ۲۰۱۵ باز هم دو تیم اعزام شدند که صید به عنوان هشتمی رسید. در سال ۲۰۱۷ هم نتایج او رضایتبخش بود که عنوان چهارمی را کسب کرد. شرایط خوب بود اما به خاطر تغییرات و تحولات و به دلیل فشارهایی که به من می‌آ‌وردنداستعفایم را نوشتم.

فارس: تیم ملی ایران در المپیک ۲۰۱۸ هم با حسین ساوه شمشکی در مسابقات شرکت کرد… 

بله؛ شرایط هم خوب نبود توانمندی که قبلا در تیم دیده بودیم حاکم نبود. امسال هم برای مسابقات قهرمانی جهان مربیانی را انتخاب کردند که دیپلم ندارند. آیا منظور افتخاری وقتی می‌گوید مربیان علم آکادمیک نداشتند منظورش من بودم که دانشجوی دکترا بودم؟ در حالی که در زمان من خودم تمامی مسئولیت‌ها را برعهده داشتم الان با این شرایط تعجب می‌کنم چطور مربیانی که دانش ندارند، به قهرمانی جهان اعزام شدند. این مربیان دانش مربیگری و تحصیلات دانشگاهی ندارند و علم تمرین را نمی‌دانند پس چطور به اتریش اعزام شدند. ورزشکار هم مقصر نیست چرا که آنها سرباز نظام هستند انتظارم  این بود ستار صید و دیگر ورزشکاران در مسابقات جهانی اتریش نتیجه لازم را بگیرند اما به دلیل عدم دانش مربی این نتایج حاصل شد. توقع این است افتخاری تیمی قوی تشکیل دهد و آسیب‌شناسی کند. این فرایندی که افت کرده به خاطر سیاست‌های غلط دبیر فدراسیون بوده است. اگر کسی اسم مربی را یدک می‌کشد باید چیزی در چنته داشته باشد اما دو مربی مردان دیپلم ندارند.

حسین شیرازی مقدم

حسین شیرازی مقدم فعالیت رسانه ای خود را از سال 1389 و با مدیریت روابط عمومی در هیأت های ورزشی پهلوانی،رزمی،اسکواش، بیلیارد ، بیماران خاص و همچنین عضویت در مجامع خبری و رسانه ای آغاز کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − چهار =

دکمه بازگشت به بالا