اخبار ورزشیورزش بانوان

سکوت صوفی زاده بعد از مدت ها شکست:به قله برسم به سنگ ریزه ها لبخند می زنم

رئیس کمیته بانوان فدراسیون فوتبال گفت:مطمئن هستم که با سلامت و صلابت از این روزها عبور خواهم کرد و وقتی بر بلندای قله بایستم به همگی سنگ ریزه هایی که سر راهم قرار گرفته لبخند میزنم اما از کسی کینه به دل نمی گیرم.

به گزارش پایگاه خبری پیشرو اسپرت و به نقل از خبرگزاری فارس، این روزها نام لیلا صوفی زاده در رسانه ها جسته و گریخته مطرح شده است. نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال حالا ۳ سال از حضورش در فوتبال می گذرد و شاید روزی که از سوی وزارت ورزش این ماموریت به او سپرده شد تا جایگزین الهه عرب عامری شود فکرش را هم نمی کرد در جایگاهی قرار گیرد که این روزها به جرم عدم پاسخگویی و نامشخص بودن چند مورد در کمیته اش مورد هجمه قرار گیرد.

صوفی زاده هر چند در کارنامه مدیریتی اش رد پایی از فوتبال به چشم نمی خورد اما در مجمع فدراسیون فوتبال با رای قاطع و اکثریت جایگزین عرب عامری شد. بی شک کمتر مدیری را می توان یافت عاری از هرگونه خطا و اشتباهی باشد و در همین راستا عملکرد صوفی زاده در فدراسیون فوتبال را نمی توان بی نقص و بی نظیر توصیف کرد به خصوص که صوفی زاده در اوایل ورودش به فوتبال از تجربه کنونی اش برخوردار نبوده است. شاید بی انصافی باشد که صوفی زاده را در بخش بانوان فدراسیون فوتبال منفعل و خنثی بدانیم. تلاش وی برای حضور تماشاگران زن در ورزشگاه هر چند برای اولین بار در تاریخ فدراسیون نبوده اما بعد از سالها بسته ماندن این موضوع از سوی وی با جدیت بیشتری پیگیری شد. ورودی که شاید خیلی هم به او و جایگاهش مربوط نباشد. بحث حضور بانوان در ورزشگاه اساسا با بحث ورزش بانوان و فوتبال بانوان دو مقوله جدا است اما لیلا صوفی زاده خود را وارد این کارزار کرد.شاید پیگیری های نایب رئیس بانوان در این بحث باعث شده تا توقع و انتظار از وی بالا رود درحالی که در این خصوص بیش از هر کسی خود رئیس فدراسیون فوتبال باید پاسخگو باشد و همین سکوت مهدی تاج نشان می دهد برای حل این موضوع راه صعب است و دشوار و این مطالبه با پیگیری یک یا دو نفر قابل حل نیست.

 لیلا صوفی زاده این روزها مورد انتقاد است. به طور مثال به او خرده گرفته شده چرا پاداش ملی پوشان فوتسال بعد از دو سال قهرمانی پرداخت نشده است. قطعا مطالبه ملی پوشان برای پاداش تلاش ارزشمندی که انجام دادند به حق است اما از این سو باید حرف مسئولان را هم شنید که چرا بعد از گذشت دو سال این پاداش ها پرداخت نشده است و شنید که آیا رئیس کمیته بانوان تلاشی برای فراهم کردن این پاداش انجام داده یا خیر. شاید اگر درهای ارتباطی در فدراسیون فوتبال به شکل مطلوب تری به سمت رسانه ها باز بود اکنون یکی از مدیران فعلی فدراسیون این طور مورد انتقاد قرار نمی گرفت و شاید بیشتر از هر زمان دیگری وقت آن رسیده تا در فدراسیون فوتبال که نگاه های زیادی را به سمت خود دارد تجدید نظر جدی در ارتباط با رسانه ها صورت گیرد.

لیلا صوفی زاده در همین راستا سرانجام سکوت خود را شکست و در گفت و گویی مفصل با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در مورد تمام ابهاماتی که باعث شده مورد هجمه قرار گیرد صحبت کرده که در زیر می خوانید:

*چه کسی خانم مظفر را بعد از ۳ سال فاصله به تیم ملی آورد؟

خانم شهرزاد مظفر را بعد از ۳ سال فاصله از تیم های ملی چه کسی آورد و سرمربی اش کرد؟چه کسی آقای صانعی را با سختی کنار خانم مظفر قرار داد و تیم را به قهرمانی رساند و مدالش را گذاشت در صفحه تلگرامش و نوشت دیر آمدی اما بالاخره آمدی ؟ خانم مظفر با دعوتی که من از او برای همکاری کردم فرصتی پیش آمد و او بعد از قهرمانی علاوه بر اینکه مدرس AFC بود بیشتر به عنوان یک مربی خوب دیده شد.

* خانم مظفر به کویت رفت و جو را علیه من خراب کرد

من این کار را در حق خانم مظفر کردم و ایشان به عنوان یک مربی با کارنامه قهرمانی با قراردادی هنگفت  به کویت رفت و بعد جو را علیه من خراب کرد و در مصاحبه هایشان کویت، یک کشور عربی نوپا را به رخ ایران و ایرانی ها کشاند در حالی که در ایران با سال ها حمایت و زحمتی که ایران برای بانوانش متحمل شده نادیده گرفت.

* شرایطی را به وجود آوردیم که آب از آب تکان نخورد
برای خانم خسرویار چه کسی مجوز سرمربیگری گرفت تا در راس یک تیم پیش برود و دیده شود و بعد به عنوان یک مربی مطرح به آمریکا برود؟جالب اینجاست که او خطاب به من عنوان می کرد خانم اینجا صفر تا صد کارها را خودم باید به تنهایی انجام بدهم حتی تدارکات و این در حالی بود که ما یک تیم کامل داشتیم با کادرهای فنی و مدیریتی کامل از جمله کادر کامل فنی با مشاورین فنی آقا، تدارکات روانشناس و مدیر و پزشک و فیزیوتراپ و بدنساز و سرپرست. ما همه این شرایط را داشتیم تا آب از آب تکان نخورد و به لحاظ عملکردی و مدیریتی تیم دلگرم باشد و حاشیه ای وجود نداشته باشد.

*چه کسی آقای عبدی را پای کار آورد؟

در مورد بهترین مشاور فنی آقا در حوزه فوتبال بانوان آقای حسین عبدی با بالاترین مدرک بین المللی pro license را چه کسی پای کار آورد؟  این من بودم و این در حالی بود که آقای عبدی بارها تاکید کرد صرفا به دلیل صداقت، تعهد و دلسوزی بسیار من تعصب پیدا کرده که به تیم های بانوان کمک کند و آنها را عین دو دختر خودش بداند. عملکرد آقای عبدی باعث شد تا جایی پیش برویم که در نهایت منجر به صعود هر سه تیم بانوان از مرحله مقدماتی به مرحله دوم شد و در مسابقات کافا زیر ۲۳ سال در ازبکستان تاشکند نایب قهرمان شدند.

* کسب مقام سومی در مسابقات داخل سالن و تکرار قهرمانی در دوره من به دست آمد
کسب مقام سوم قهرمانی فوتسال در مسابقات المپیک داخل سالن آسیایی در ترکمنستان و تکرار با عظمت قهرمانی و بدست آوردن ۴ تندیس بهترین گلزن آسیا، برترین بازیکن آسیا، بهترین بازی جوانمردانه و بهترین دروازه بانی آسیا در دوره مدیریت بنده و با خون دل خوردن ها و درد کشیدن های من و همکارانم در فدراسیون و زحمات کادر فنی و تلاش بازیکنان حاصل شد.اجرای بهترین بازی‌ها در رقابت های بزرگسال در قطر و در ویتنام مربوط به تیم جوانان و حذف به دلیل یک کارت زرد نشان از رشد بی سابقه فوتبال بانوان نسبت به دوره های گذشته که زنگ تفریح دیگر تیم ها بودند در این دوره مدیریتی رقم خورد. آن هم با برگزاری اردوهای ۲ ساله در تمام سال و بدون فاصله.

* بدون دعوت و با جسارت خودم وارد ورزشگاه آزادی شدم
اولین خانمی بودم که بدون دعوت هیچ فردی با جسارت خودم وارد ورزشگاه شدم و تنها زن حاضر در بازی ایران و ازبکستان بودم و باب حضور زنان را بعد از سالها باز کردم و این تابو را شکستم. با این اتفاق در بازی ایران و سوریه خانم سیاووشی و سلحشوری علاقمند به حضور شدند در حالی که برای حل شدن این موضوع باید آهسته و پیوسته به جلو گام برمی داشتیم. حضور تیم های ملی بانوان برای تماشای مسابقه دوستانه ایران و بولیوی با مدیریت و وساطت بنده حاصل شد.صبح تا شب دوندگی کردم و بسیاری از دردها را تحمل و صبوری کردم و در نتیجه حضور بانوان در ورزشگاه برای تماشای بازی پرسپولیس و کاشیما نیز در دوره مدیریتی بنده و به عنوان نماینده فدراسیون فوتبال در کنار معاونت بانوان وزارت ورزش رقم خورد.

* به خاطر جلوگیری از حاشیه ها در سفرها بودم

در اعزام به سفرهای برون مرزی در جایگاه حقوقی و با تاکید هیات رییسه فدراسیون به دلیل مدیریت عملکرد تیم ها، آنها را همراهی کردم و فرصت ایجاد هیچگونه حاشیه ای را به عنوان مانعی برای رشد و توسعه فوتبال بانوان ندادم. ضمن اینکه چندین سفر از جمله سفر به سوچی روسیه، سفر به هند، تاجیکستان، لائوس، میانمار، ازبکستان، مسکو روسیه (مسابقات فوتسال)، مسابقات جام جهانی آقایان در مسکو روسیه و جام ملتهای آسیا در قطر و مسابقات بلژیک که به عنوان سرپرست کل از طرف آقای دکتر قدیمی دعوت شده بودم و چند جای دیگر را نپذیرفتم.

*مدافعان حقوق زنان از سفر من نگران شدند اما از سفر همیشگی برخی خیر؟

سفرهایی را که همراه شدم یا مسابقات رسمی و حضور در جایگاه حقوقی به عنوان سرپرست کل و اعتباربخشی به تیم های ملی بانوان بوده و یا تاکید مسئولین فدراسیون به دلیل ارزیابی و حساسیت عملکرد تیم ها. ضمن اینکه در سفرهای تیم های آقایان کاروانی به سفر می روند سوال من این است چطور است که مدافعان حقوق زنان رفتن نایب رییس بانوان به مسابقات ناراحتشان کرده  اما آیا آنها نگران هزینه سفر یک نفر که در تمامی کشورهای دنیا و اعزام به مسابقات در لیست اعزامی در ردیف اول قید می شوند و  تیم هایشان را همراهی می کنند نیستند؟

* در حوزه نظارت بر مسابقات لیگ برتر همیشه حاضر بودم
در حوزه نظارت بر مسابقات لیگ برتر، در دعوت و همراهی کردن تیم های در مرز انصراف از حضور با صحبت و رایزنی و خواهش جلب مشارکت آنها را داشتم؛ مثل تیم سپاهان فصل ۹۷-۹۶ و تیم نامی نو فصل ۹۸-۹۷ . در لیگ فوتسال تیم راهیاب ملل مریوان در فصل ۹۸-۹۷ که تا دفتر مدیران عامل آنها هم مراجعه کردم.همواره به مدیران عامل باشگاه ها گفتم از آنجا که با تعهد، دلسوزی و تعصب مثبت نسبت به دختران هم استانی شان پای کار می آیند وامدار و قدردان محبت آنها هستیم. در جلسات قرعه کشی ها، نظارت بر برگزاری، دوره های توجیهی نمایندگان برگزاری مسابقات و نظارت بر عملکرد آنها همواره حاضر و سهیم بودم.

* موضوع درگیری در لیگ را به کمیته انضباطی سپردم

بعد از موضوع درگیری در حین مسابقه بین بازیکنان تیم ها پیگیر جلسه بررسی موضوع با حضور مدیران عامل باشگاه ها و مسئولین سازمان لیگ فوتبال شدم و به دلیل تحت نظارت بودن مسابقات لیگ رسیدگی به موضوع را در اختیار حوزه سازمان لیگ فوتبال و انضباطی قرار دادم.

* عدم پرداخت پاداش ها به خاطر مشکلات اقتصادی فدراسیون است نه عدم پیگیری من

عدم پرداخت پاداش به قهرمانان فوتسال به دلیل مشکلات اقتصادی فدراسیون بوده نه عدم پیگیری من.سه تیم دیگر از قهرمانان در حوزه آقایان نیز تاکنون پاداش هایشان را دریافت نکردند. ضمن اینکه فرصت تقدیر توسط وزارت ورزش و‌ جوانان و‌ دیگر سازمان ها مثل شورای شهر، سازمان شهرداری ها، صدا و سیما، مرکز امور زنان و خانواده، مجلس شورای اسلامی و دیگر بخش های خصوصی مثل شرکت خصوصی خودرو را با رایزنی و تلاش بنده برای دیده شدن آنها و تقدیر از این عزیزان مهیا شد.

*فرصت حضور در تبلیغات بخش خصوصی را برای بازیکنان فراهم کردم
و بعد از آن فرصت حضور بازیکنان در تبلیغات مختلف بخش های خصوصی را مهیا کردم.در پی این قهرمانی رقم های مالی بازیکنان افزایش یافت.ضمن اینکه برابری پرداخت پاداش بانوان با آقایان را در هیات رییسه بنده دفاع کردم و رقم ۲۲ میلیون تومان را مشابه آقایان به تصویب رساندم و در تصویب پاداش ارزی قهرمانی سر سکو تا مبلغ ۱۵۰۰ دلار را بنده برای بازیکنان به صورت ارزی نه ریالی مصوب کردم.

* برای پخش مسابقات از رسانه ملی با رئیس صدا و سیما صحبت کردم

با پیگیری های من برای پخش زنده بازی ها اولین بار مسابقات به صورت اینترنتی و از طریق مایکو حاصل شد.برای پخش بازی های بانوان از رسانه ملی بارها حتی به رییس سازمان صدا و سیما  موارد را گفتم و حتی در دیدار رئیس صدا و سیما  و تجلیل از قهرمانان یادآور شدم اما هنوز هم اعتقاد دارم این موضوع عزم ملی می طلبد و افراد بیشتری باید پیگیر این موضوع از نهادهای مرتبط باشند.

*بیش از ۳۰ اعزام به مسابقات مختلف در دوره مدیریتی من انجام شده 
بازی فوتسال ایران – ایتالیا، ایران – روسیه و ایران – اوکراین و بازی تیم های فوتبال ایران -اردن، ایران – بلاروس و …. در ورزشگاه آرارات با حضور خبرنگاران و عکاسان در دوره مدیریتی بنده رقم خورد. بیش از ۳۰ اعزام به مسابقات دوستانه آسیایی و تیم های اروپایی و حتی امریکا و مسابقات رسمی آسیایی و المپیک و بیش از ۲۰ بازی تدارکاتی با میزبانی تهران در دوره مدیریتی بنده رقم خورد.شما ببینید برای هر اعزام و هر میزبانی چقدر باید برنامه ریزی، انرژی و وقت گذاشته شود تا کارها به درستی پیش رود.

*در حل مشکلات خانوادگی بازیکنان مادرانه رفتار کردم

 در حل مشکلات خانوادگی بازیکنان این من بودم که نقشم را مادرانه ایفا کردم و پس از جلب رضایت سرسختانه ‌والدین یکی از بازیکنان تیم را در تایم مقرر روانه کردم و تک و تنها ماندم تا کار ویزای بازیکن مشتاق و از غافله به جا مانده  را درست کنم و تنهایی سوار هواپیما شدیم به ایتالیا رفتیم و از آنجا با یک پرواز دیگه به ترییسته  رسیدیم. در واقع بازیکن ظهر همان روز بازی به هتل رسید و تیم ساعت سه به میدان رفت. در همان بازی بازیکن مذکور موفق به گلزنی مقابل آمریکا شد. دیدن لبخند و اشک شوق در چشمان این بازیکن برای من بسیار ارزشمند بود.

*هرگز نقدها نمی تواند خاطره خوبم از این بازیکن را پاک کند

فکر می کنید این نقدها می تواند لحظه های زیبای تحقق رویای این بازیکن را که با آرامش در پرواز سرش را روی شانه هایم گذاشته بود و در حالی که از بس انتظار حضور در مسابقه را کشیده بود و‌ به رویارویی در زمین مسابقه و رد شدن از دفاع تیم آمریکا فکر می کرد را از یاد و خاطر من پاک کند؟  هرگز.

* در حوزه داوری مشکلات را به دندان کشیدم

در حوزه داوری هم برای اولین بار فرصت حضور یک بانوی داور را در بین اعضای سیاست گذار و تصمیم گیر حوزه داوری در هیات رییسه به تصویب رساندم که یک نفر از جنس خودشان پیگیر مطالبات بانوان باشد.بارها از حاشیه ها و مواضع داوران  به ویژه داوران بین المللی دفاع کردم و همچون فرزندان خودم آنها را به دندان کشیدم.

*به ۸۰ درصد باشگاه ها کمک مالی کردیم
در حوزه حمایت مالی از باشگاه هایی که در  لیگ برتر بانوان تیمداری می کنند نیز ۲ بار به ۸۰ درصد باشگاه ها کمک مالی شد هر چند ارقام بین ۲۵ تا ۷۰ میلیون می شد اما برای طی مسیر تنها کاری بود که از دستم برمی آمد.

*حالا که فرصت کسب کرسی بین المللی دارم مورد آماج ناسزاها قرار گرفتم

 افسوس و صد افسوس که در این شرایطی که هر آن امکان کسب کرسی بین المللی در آسیا برای من امکان پذیر شده و بین گزینه ها رزومه مثبتی به لحاظ کار کردن در سیستم کلان مدیریتی کشورم دارم یعنی بیش از ۲۰ سال سابقه در موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی ریاست جمهوری اینگونه باید مورد آماج ناسزاها و رکیک ترین فحاشی های خودی و بیگانه قرار بگیرم. من  بسیاری از موارد دیگر را پیگیر بودم که در وصف نمی گنجد، آن هم با داشتن حداقل نیروی انسانی در کمیته بانوان، یک دبیر، یک مسئول بین الملل و دو نفر مسئول برگزاری مسابقات که در سازمان لیگ فوتبال و فوتسال مستقر بودند.فرصت حضور پاتریشیا گنزالس از اسپانیا طی ۳ ماه و آموزش مربیان تیم های ملی و لیگ برتری هم به دعوت و  پیگیری ما انجام شد و فرصت حضور نروژی ها برای آموزش مربیان تیم های پایه هم انجام شد که این خانم در حال حاضر مدیر توسعه فوتبال بانوان FiFA است.

*به قله برسم به سنگ ریزه ها لبخند می زنم
امروز تنها چیزی که برای این همه تلاش صادقانه برای صوفی زاده باقی ماند باری همچون سنگینی آسمان بر دوشم است که از نقد غیرمنصفانه حاصل شد و البته شاید دل‌ها شکسته شود اما یک کوه نمی تواند از جا  کنده شود چرا که بنده به وجدان و انسانیت خودم و دیگر هموطن هایم اعتقاد دارم و مطمئن هستم که با سلامت و صلابت از این روزها عبور خواهم کرد و وقتی بر بلندای قله بایستم به همگی سنگ ریزه هایی که سر راهم قرار گرفته لبخند میزنم اما از کسی کینه به دل نمی گیرم. استراتژی و برنامه های آتی برای تیم های پایه فوتبال و حضور پر قدرت تر این بچه ها ادامه خواهد داشت و تمامی دغدغه ی من طی این سالها این بوده که سر این بچه ها بالا باشد و بعد از ۹۰ دقیقه تلاش بی وقفه باعزت از زمین بیرون بیایند هر چند فاصله ها بسیار است اما امید همواره هست. جا دارد از زهرا قنبری،کویستان خسروی،سارا قمی و فروغ موری و دیگر بازیکنانی که طی این سالها حتی در برنامه ۹۰ هم دیده شدند باید نام ببرم.

انتهای پیام/ا

حسین شیرازی مقدم

حسین شیرازی مقدم فعالیت رسانه ای خود را از سال 1389 و با مدیریت روابط عمومی در هیأت های ورزشی پهلوانی،رزمی،اسکواش، بیلیارد ، بیماران خاص و همچنین عضویت در مجامع خبری و رسانه ای آغاز کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 5 =

دکمه بازگشت به بالا