اخبار ورزشیاسلایدر اصلیفوتبالفوتبال ایرانویژه‌های خبری

معارفه مدیر جدید توسعه و پیشرفت فوتبال ایران

مراسم معارفه مجید جلالی به عنوان مدیر جدید توسعه و پیشرفت فوتبال کشورمان برگزار شد.

به گزارش پیشرو ورزش، مراسم معارفه مجید جلالی به عنوان مدیر جدید توسعه و پیشرفت فوتبال کشورمان (تکنیکال دایرکتور) از ساعت ۱۴:۴۵ امروز با حضور در سالن آمفی تئاتر فدراسیون فوتبال برگزار شد.

در این مراسم مهدی تاج (رئیس)، هدایت ممبینی (دبیرکل)، علی تارقلی‌زاده (مدیر روابط بین‌الملل)، ابراهیم شکوری (رئیس کمیته آموزش)، سمیه دهقانیان (رئیس دپارتمان جوانان)، بهارک کاظم (رئیس دپارتمان آموزش)، حامد مومنی (معاون دبیرکل)، فروزان سلیمانی (سرمربی تیم ملی جوانان بانوان) و سید مهدی ابطحی حضور داشتند. 

هدایت ممبینی و تارقلی‌زاده در سخنرانی خود به اهمیت جایگاه تکنیکال دایرکتور اشاره کرده و آن را در پیشرفت فوتبال کشور بسیار پراهمیت قلمداد کردند.

تارقلی‌زاده در بخشی از صحبت‌هایش عنوان کرد شاید ما هم استعدادی مثل مسی یا رونالدو داشته باشیم اما پرورش آنها کار تکنیکال دایرکتور است. 

مجید جلالی هم عنوان کرد: اولین بار است در فوتبال پست سازمانی می‌گیرم. حتی ۳۰ سال که در آموزش و پرورش کار کردم نیز در وسط حیاط بودم. وقتی به برنامه‌های مختلف AFC می‌رفتم همیشه غبطه می‌خوردم چرا با وجود پتانسیل بی‌نظیر فوتبال کشورمان، به جایگاهی که باید نرسیده‌ایم. 

وی افزود: در ۱۰_۱۲ سال گذشته با هزینه خود به کشورهای مختلف رفتم تا ببینم چه می‌کنند. به لاماسیا اسپانیا، ۳ آکادمی معتبر برزیل و کلرفونتن فرانسه رفتم. در این یک تا ۲ سال که مربیگری نمی‌کردم نیز سعی کردم به استان‌های مختلف کشور بروم و دورافتاده‌ترین نقاط ایران مثل خواف که در نقطه صفر مرزی قرار دارد یا ماکو را دیدم تا ببینم چه خبر است‌.

مدیر جدید توسعه و پیشرفت فدراسیون خاطرنشان کرد: پس از آن شروع به نوشتن کردم زیرا اعتقاد دارم اصلی‌ترین چیزی که به آن نیاز داریم رسیدگی به فوتبال پایه است. نزدیک ۴ میلیون نفر در طول سال در مدارس فوتبال بازی می‌کنند اما خروجی شان شاید ۴ نفر هم نباشد.

جلالی اضافه کرد: به همین دلیل شروع به نوشتن ۱۲ کتاب در ۱۲ رده سنی مختلف کرده و نکات مختلف را در آنها گرد آوردم. باید نظام هماهنگ در کشور جا بیفتد. وقتی فدراسیون این پیشنهاد را به من داد و علی تارقلی‌زاده به من گفت بیا این پیشنهاد را پذیرفتم. وقتی نزد مهدی تاج رفتم گفتم ۳ آدم شناخته شده فوتبال به من گفتند این پست را نپذیر زیرا فدراسیون پشت برنامه‌هایت نمی‌ایستد.

در آن جلسه نبی، ممبینی و تارقلی‌زاده حضور داشتند و رئیس فدراسیون گفت تاکنون بیشتر در حوزه های اداری و اجرایی کار کرده‌ایم و اکنون می‌خواهیم در حوزه فنی پیشرفت کنیم. اطمینان می‌دهم می‌خواهم وارد عمل شویم و با تمام توان برنامه خود را عملیاتی کنیم‌. ابتدا باید گستردگی ایجاد کنیم و از درون آن به نخبه‌ها برسیم. آرسن ونگر می‌گوید وقتی برنامه پیشرفت را تدوین می‌کنید باید نگاه‌تان به آینده باشد و به نتایج زودگذر نگاه نکنید.

در ادامه جلالی با نشان دادن اسلایدهایی به تشریح برنامه‌هایش در این جایگاه پرداخت.

مهدی تاج به عنوان آخرین سخنران مراسم توضیح داد: از سال ۱۳۶۸ در حوزه مدیریت فوتبال هستم و اکنون مدتی در AFC حضور دارم. به این نتیجه رسیده‌ام ژاپن نقطه استاندارد فوتبال آسیا است. بردن یا باختن فقط مربوط به یک مسابقه است‌. ما حرف سکو را نمی‌زنیم که مربوط به تماشاگر است‌‌ بلکه توقع می رود حرف‌های علمی و مبتنی بر اطلاعات بزنیم. وقتی از ژاپن به اسم می‌فریم یعنی هرچه جلالی گفت عملیاتی کرده‌‌اند.

وی افزود: هم اهداف خوبی طراحی کرده و هم ان را تبدیل به رفتار کرده‌اند. اینکه بگوییم قبلا هیچ چیز نبوده همان حرف‌های روی سکو است‌. زیرا قبلا هم زحمت کشیده‌ایم و این در جایگاه تیم‌های ملی کشورمان مشخص است. آیا همه این‌ها کافی است؟

کار درست همینی است که الان راه‌اندازی می‌کنیم؟ قطعا فدراسیون فوتبال به تنهایی نمی‌تواند کار انجام بدهد و البته همه هم مثل شهرداری، ورزش و جوانان و آموزشگاه‌ها کمک می‌کنند‌‌‌. تکنیکال دایرکتور همان بخشی است که این‌ها را مانند یک حلقه به هم متصل می‌کند. باید همه مطابق یک اصل حرکت کنیم و این کار را می‌سندم.

این اقوام فراتر از مدیران است‌. یعنی اگر رییس فدراسیون عوض شد نیز باید تداوم پیدا کند. زمانی به فولاد مبارکه رفتم به عنوان عضو هیات مدیره کارخانه و معاون فروش. تشکیلاتی کاملا مهندسی شده دارد. هیچکس هم فراتر از اختیارات از من نمی‌خواست.

رئیس فدراسیون فوتبال ادامه داد: آن کارخانه کاملاً استاندارد بود و ۴_۳ هزار مهندس در آنجا کار می‌کردند. همه روش‌ها در آنجا تدوین شده بود و پشت در اتاق من زده بودند که مثلاً چه مسئولیتی دارم و فراتر از اختیاراتم چیزی نمی‌خواستند. زمانی که معاون فروش ذوب‌آهن بودم نتوانستم آنی پشت میز بنشینم و آموزش‌هایی دیدم تا پشت میزنشین شوم.

تاج اضافه کرد: در ابتدا که رفتیم گفتیم این کار را خواهیم کرد، ولی بعدها متوجه شدیم کار چیز دیگری است، مثل محصلی که اول دبستان یا اول دانشگاه است. وقتی اول دانشگاه هستید همه برای صحبت درباره آزادی دست بلند می‌کنند تا حرف بزنند، ولی وقتی کلاس چهارم دانشگاه باشید، فقط پنج نفر برای صحبت درباره آزادی دست بلند می‌کنند، چون حرف‌ها زده شده و کلام منطقی‌تر و سر به زیر تر شده است. می‌گویم نور بر صفحه صیقلی بتابد، یک رخداد ۳۰ درجه از خودش نشان می‌دهد، ولی اگر بگویم نور بر صفحه صیقلی می‌تابد و یک رخدادی اتفاقی می‌افتد، حرف علمی نیست، چون هر کسی می‌تواند این حرف را بزند.

رئیس فدراسیون فوتبال ادامه داد: کلام استانداردسازی، کلام علمی است. مجید جلالی گفت می‌خواهیم فوتبال را علمی پیش ببریم، یعنی از اینجا شروع کنیم و اینجا تمام شود. باید استانداردسازی را از یک جایی شروع و سپس متر کنیم که ببینیم کجای کار هستیم و آیا پیشرفت کرده‌ایم یا نه. بخشی کشورهای آسیا از آنها این کار را انجام می‌دهند و برخی انجام نمی‌دهند. برخی کشورها سراغ نتیجه گرفتن رفته‌اند. هر کسی برای خودش جوری سیزده به در رفته است!  فکر می‌کنم بهترین مسیر، همینی است که پیش می‌رویم و آینده خوبی دارد. 

تاج عنوان کرد: با رئیس فدراسیون فوتبال ژاپن آشنا هستیم و آدم استانداردی است و بسیار با ما رفیق است. شاید بیش از ۱۰، ۱۵ ساعت با او حرف زده‌ام. او در حال حاضر رئیس کمیته فنی کنفدراسیون فوتبال آسیا و در واقع عضو هیئت اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز هست. قبلاً توصیه‌هایی به من کرده بود. اینکه کارها را دیر شروع کردیم یا زود، حرف دیگری است، ولی اینکه خوب ادامه بدهیم درست است. شهرداری و وزارت ورزش هستند، ولی باید به سبکی بیایند که ما می‌خواهیم. برخی مواقع نمی‌توانیم حلقه‌های اتصال را وصل کنیم و باید آهسته آهسته کار را پیش ببریم.

وی افزود: برای جلالی ارزوی سلامتی و پیشرفت دارم. تا زمانی که در فدراسیون فوتبال حضور دارم، از این طرح دفاع خواهم کرد. دیگرانی که هستند و بعدها می‌آیند این طرح را ادامه می‌دهند. طبق مثالی که برای فولاد مبارکه سپاهان زدم، هر مدیری بیاید نمی‌تواند همه چیز را تغییر دهد و باید بر اساس روال از قبل پیش‌بینی شده پیش برود، فقط ممکن است مدیری رویه کار را کُندتر کند. رویه‌ای که الان وجود دارد مدیری نمی‌تواند آن را منحل کند و همیشه ادامه خواهد داشت.

رئیس فدراسیون سپس در جمع خبرنگاران در مورد انتخاب جلالی به‌عنوان مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال ایران گفت: یک جاهایی در فدراسیون فوتبال حلقه‌های گُمشده وجود دارد و اینکه بتوانیم تیم‌های نوجوانان، جوانان و امید را به گونه‌ای به بار بیاوریم تا در تیم ملی بزرگسالان از آنها جواب بگیریم. شهرداری‌ها، وزارت ورزش، دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش‌ها و … کار می‌کنند. ولی حلقه اتصالی بین آنها وجود نداشت.

تاج عنوان کرد: این همان چیزی بود که به آن تکنیکال دایرکتور می‌گویند. این کار به صورت جدی شروع شده است. آرسن ونگر ۳_۲ سال پیش در قطر در جلسه به من گفت باید این موضوع را راه‌اندازی کنید. خوشبختانه امروز انجام شد، جلالی خودش علاقه‌مند است و اطلاعات کافی دارد و صاحب‌نظر است. ژاپن نقطه استاندارد فوتبال آسیاست و اگر فدراسیون فوتبال ایران بخواهد فوتبالی ژاپن را ببرد از نظر این چیزها از این کشور عقب است. برخی از کشورها در آسیا شروع کرده‌اند و برخی کشورها نیز که فکر می‌کنید موفق‌تر هستند، هنوز شروع نکرده‌اند. شاید این کشورها فوتبالی بازی‌هایی را ببرند، ولی بردشان باعث توسعه فوتبال‌شان نیست. تعویض یا تغییر در فدراسیون فوتبال نمی‌تواند جلوی این مسیر را بگیرد یا کسی بخواهد مسئولش را بردارد.

حسین شیرازی مقدم

حسین شیرازی مقدم فعالیت رسانه ای خود را از سال 1389 و با مدیریت روابط عمومی در هیأت های ورزشی پهلوانی،رزمی،اسکواش، بیلیارد ، بیماران خاص و همچنین عضویت در مجامع خبری و رسانه ای آغاز کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 5 =

دکمه بازگشت به بالا