اخبار ورزشیسایر اخبار

سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس: قرارداد دلاری در فوتبال توهین به ریال است

رحیم زارع سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس اعلام کرد در جلسه امروز با مسئولان فدراسیون فوتبال، روی عقد قرارداد ریالی با بازیکنان خارجی تاکید شد.
به گزارش پیشرو ورزش، رحیم زارع درباره جلسه امروز فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با مسئولان فدراسیون فوتبال، اظهار داشت: این جلسه در خصوص حمایت از تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۶ بود. در این جلسه بررسی کردیم چگونه می‌توان تعامل و حمایت کرد تا تیم ملی برای اولین بار به مرحله حذفی صعود کند و دیگر در مرحله مقدماتی حذف نشود.
وی افزود: در بودجه سال ۱۴۰۵ باید به شکلی فدراسیون را حمایت کنیم که از لحاظ مشکلی نداشته باشند. دیگر بحث امروز درباره موضوع نظارت مالی بر باشگاه‌ها بود که اهمیت بسیار زیادی برای ما دارد. چه در بحث قراردادهای داخلی و چه خارجی. شنیده‌ام برخی تیم‌ها در لیگ برتر با بازیکنان خارجی قرارداد ارزی بسته‌اند که این یک توهین به پول ملی کشور است. هرچند باید طبق تعامل فوتبالی در دنیا، بازیکن خارجی به لیگ ما بیاید اما قوانین داخلی کشور باید رعایت شود. این موضوع جدا از فوتبال می‌تواند روی سایر قشرها نیز اثر فرهنگی بسیار بدی داشته باشد.
سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس تاکید کرد: دیگر موضوع مورد بحث تعامل با کمیته ملی المپیک درخصوص همراهی قوی‌تر با تیم ملی امید بود. همچنین باید جایگاه بالاتری در فوتبال بانوان داشته باشیم. ما هم در مجلس در خدمت فدراسیون هستیم.
زارع درمورد اراده مجلس برای استیفای حق پخش تلویزیونی، اظهار داشت: در این مورد در حق فدراسیون اجحاف شده اما در برنامه هفتم و در قوانین بودجه سنواتی این بحث را می‌آوریم. با وجود این همه تاکید روی پرداخت حق پخش به باشگاه‌ها، این کار به روال ثابت انجام نمی‌شود. این درآمد خیلی می‌تواند به فدراسیون فوتبال و باشگاه‌ها کمک کند.
زارع درخصوص درخواست امیر قلعه‌نویی برای بازی با تیم‌های ملی بزرگ قبل از جام جهانی ۲۰۲۶، توضیح داد: درخواست کردیم در جام جهانی یک سرمربی داخلی روی نیمکت تیم ملی بنشیند زیرا این موضوع در تاریخ ثبت می‌شود. حالا که یک مربی ایرانی زحمت کشیده و خیلی خوب صعود کرده است. برای بازی با تیم‌های بزرگ و محک خوردن تیم ملی نیز باید هزینه کنیم که البته هزینه نیست بلکه سرمایه‌گذاری برای آینده است و به بازیکنانی که به آنها امید داریم انگیزه می‌دهد.
وی عنوان کرد: در این حالت آنها می‌دانند تیم ملی می‌تواند مثل کشورهای همسایه با تیم‌های بزرگ بازی کند. باید هر جور هست مجلس، دولت و رئیس جمهور از اختیارات خود برای تامین این هزینه استفاده کنند. می‌توان از حق پخش به درآمد رسید.
سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس اضافه کرد: از ۱۱ هزار ملک متعلق به وزارت ورزش، فقط هویت ۲۵۰۰ ملک مشخص است. فوتبال یک صنعت است که حتی نیاز به بودجه عمومی کشور نیز ندارد. برای این کار باید برنامه‌ریزی میان مدت داشته باشیم. ما موافق هزینه برای بازی با تیم‌های بزرگ هستیم و افرادی که مخالفت می‌کنند، با شادی مردم مخالف هستند.
زارع درباره اینکه آیا ناکامی تیم‌های ملی پایه در راه صعود به جام جهانی و تیم ملی فوتبال ساحلی در جام جهانی نیز در دستور کار جلسه قرار داشت، گفت: به صورت کلی مسائلی مطرح شد اما بحث ما بیشتر درباره تیم ملی بزرگسالان بود. نتایج رده‌های دیگر راضی کننده نیست که امیدواریم فدراسیون فوتبال برنامه‌ریزی خوبی داشته باشد تا بتوانیم در این رده‌ها نتایجی کسب کنیم که منجر به شادی مردم شود.
وی درخصوص اینکه بسیاری از بازیکنان خارجی قرارداد ریالی را قبول نمی‌کنند آن هم در شرایطی که کشورهایی مثل عربستان و قطر به کل از فوتبال ایران پیش افتاده‌اند، توضیح داد: باید قرارداد ارزی محاسبه شده و به شکل ریالی پرداخت شود. باید قوانین را رعایت کنیم. مثلا اگر بازیکن ۱۰۰ هزار دلار می‌خواهد قراردادش را ریالی بنویسند و نحوه پرداخت پول را به شکلی تنظیم کنند. رایج شدن قراردادهای ارزی باعث می‌شود باشگاه‌های ضعیف ضرر کنند. منظور من این نیست قیمت بازیکن را ارزی ندهند اما شکل ظاهری قرارداد باید بر مبنای پول خودمان نوشته شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در بودجه آوردیم میانگین قیمت ارز در اسفندهر سال محاسبه شود. در فوتبال هم این مدل را محاسبه کرده و میانگین بگیرند.
وی درخصوص آخرین پیگیری‌های مجلس شورای اسلامی درباره پرونده مس رفسنجان، گفت: این پرونده در اختیار قوه قضاییه است و باید خودشان تصمیم بگیرند. البته فساد فقط مربوط به این باشگاه نیست بلکه امکان دارد در باشگاه‌های دیگر کشف نشده باشد. مثلا در پرونده ویلموتس ما تا حدی جلو رفتیم اما پرونده به قوه قضاییه رفت و دیگر مجلس نمی‌تواند حکم بدهد.
سخنگوی فراکسیون ورزش تاکید کرد: مجلس تا حدی می‌تواند پیگیری کند و ما به قوه قضاییه اعتماد داریم. به همین دلیل به مهدی تاج و همکارانش گفتم باید روی باشگاه‌ها نظارت مالی باشد. خیلی حرف‌ها درباره فساد در حد شنیده مطرح می‌شود که مستند نیست.
زارع درمورد لزوم احداث ورزشگاه‌های جدید در کشور، گفت: همه استان‌ها پروژه‌های نیمه تمام دارند. من اگر جای دولت بودم درآمد حاصل از ۰/۲۷ مالیات بر ارزش افزوده را فقط برای بازسازی ورزشگاه آزادی و ورزشگاه‌های مربوط به چند باشگاه بزرگ دولتی هزینه می‌کردم. مثلا ورزشگاه پارس شیراز با یک مبلغی که خیلی هم زیاد نیست می‌تواند به بهره‌برداری برسد. بازسازی ورزشگاه آزادی با این روند شاید چند سال طول بکشد. این درآمد را برای پروژه‌های عمرانی گذاشته‌ایم و نباید در آن دخل و تصرف باشد اما خود دولت قبول نمی‌کند. باید طبق تعامل مجلس و دولت در سال ۱۴۰۵ این بحث اصلاح شود و درآمد مذکور را برای ورزشگاه‌های بزرگ بگذاریم زیرا آبروی کشور هستند.

حسین شیرازی مقدم

حسین شیرازی مقدم فعالیت رسانه ای خود را از سال 1389 و با مدیریت روابط عمومی در هیأت های ورزشی پهلوانی،رزمی،اسکواش، بیلیارد ، بیماران خاص و همچنین عضویت در مجامع خبری و رسانه ای آغاز کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 6 =

دکمه بازگشت به بالا