اخبار ورزشیکشتی و وزنه برداری

یزدانی: نمی‌گذارم کشتی به ۳ دقیقه دوم برسد!/ انتقام از حریف آمریکایی؟ شاید در فینال المپیک

قهرمان رقابت های کشتی جهان گفت: آمار دقیق کشتی هایم را ندارم اما حقیقتا نمی‌گذارم کشتی به ۳ دقیقه دوم برسد!

به گزارش  پیشرو اسپرت و به نقل از خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به قزاقستان، بدون شک حسن یزدانی ستاره درخشان آسمان نورسلطان در مسابقات جهانی کشتی آزاد بود، همان حسنی که مردم در انتظار درخشش دوباره‌اش در تشک کشتی بودند، با همان صلابت همیشگی، جنگنده و کشنده، بی‌رحم روی تشک و مهربان و رفیق خارج آن. بارها دیدیم که در پایان مسابقاتش با مرام جوانمردی و پهلوانانه دست رقبا را گرفت و از زمین بلند کرد. خودش می‌گوید هدفش از پایان کشتی در حداقل زمان ممکن تحقیر حریفان نیست، بلکه سبک مبارزاتش بدین گونه است.

با وجود خستگی چند ماهه تمرینات طاقت‌فرسای آماده‌سازی حضور در مسابقات جهانی و سختی مبارزات نفس‌گیر روی تشک نورسلطان با همان روی باز همیشگی پذیرای گفت‌وگو می‌شود‌؛ مانند همیشه متواضع و کم حرف. حسن یزدانی ترجیح می‌دهد به جای حرف زدن روی تشک مبارزه و در عمل سخنانش را بیان کند، موضوعی که در این سال‌ها آن را به اثبات رسانده است.

مشروح گفت وگوی خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس را با قهرمان کشتی آزاد جهان و المپیک در زیر بخوانید.

فارس: سومین طلای جهان و المپیک این بار در نورسلطان…

یزدانی: از تمام مردمی که در این مدت برای من و اعضای تیم دعا کردند تا خوش‌رنگترین مدال‌ها را کسب کنیم، تشکر می‌کنم. من هم برای موفقیت در این رقابت‌ها زحمت زیادی کشیده بودم و دوست داشتم بهترین مدال را کسب کنم که خداراشکر با بهترین نتیجه همراه شد.
ان‌شاالله این موفقیت در ادامه مسیر موفقیت در المپیک پیش رو باشد تا در آنجا هم بتوانم مدال خوش‌رنگی را کسب کنم و دل هموطنانم را شاد کنم.

فارس: مردم بعد از شکست غیرمنتظره ات در مسابقات جهانی سال گذشته ناراحت و دلشکسته بودند، اما امسال بار دیگر شاهد همان حسن همیشگی روی تشک مسابقات جهانی بودند و شادی را به مردم هدیه دادی..

یزدانی: مردم همیشه به من محبت داشته‌اند و دارند تمام این موفقیت‌ها هم حاصل همین دعاهای مردم بوده است. سال گذشته در مسابقات جهانی واقعأ غافلگیر شدم و خودم هم شدیداً ناراحت بودم، اما خداراشکر موفق به کسب مدال برنز شدم. همان زمان به خودم قول دادم که آن شکست را باید جبران کنم تا با بهترین هدیه را تقدیم مردم ایران کنم. خوشبختانه در این مدت بهترین تمرینات را داشتم و همین موضوع محقق شد و امیدوارم با این مدال طلا توانسته باشم گوشه‌ای از محبت‌های مردم را پاسخ گفته باشم.

فارس: البته همه بی‌صبرانه رویارویی شما با تیلور کشتی‌گیر آمریکایی را در این مسابقات انتظار می‌کشیدند؟ 

یزدانی: همیشه کیفیت مسابقات جهانی قبل از المپیک نسبت به جهانی های سال‌های قبل بالاتر بوده و هست و امسال هم همین شرایط وجود داشت. تمام مدعیان حضور داشتند و متأسفانه تنها حریف آمریکایی بدلیل مصدومیت در مسابقات غایب بود. دیدار با حریف آمریکایی هم ان‌شاالله برای مسابقات آتی و شاید در فینال المپیک.

فارس: بعد از شنیدن خبر مصدومیت تیلور برایش آرزوی سلامتی کردی، خیلی‌ها منتظر دوئل شما در نورسلطان بودند؟

یزدانی: واقعا از شنیدن خبر مصدومیتش ناراحت شدم و برایش آرزوی سلامتی کردم، چون می‌خواستم در قزاقستان با او کشتی بگیرم، اما دیدار ما به زمان دیگری موکول شد، شاید فینال المپیک. ظاهرأ مصدومیتش جدی بود و نتوانست در مسابقات جهانی شرکت کند.

فارس: بعد از شکست در مسابقات جهانی سال گذشته همه منتظر بودند که از حریف انتقام بگیری؟

یزدانی: بحث انتقام مطرح نیست، هدف مبارزه جوانمردانه روی تشک کشتی در چارچوب احترام و ارزش متقابل است. من هم بعد از جهانی مجارستان به خودم قول دادم که آن شکست را جبران کنم چون می‌دانم که مردم خیلی از آن شکست ناراحت شده بودند و می‌خواستم بار دیگر شادی آنها را ببینم.

فارس: البته در قزاقستان این اتفاق افتاد و مردم همان حسن یزدانی دلاور همیشگی‌شان را نظاره کردند…

یزدانی: مردم همیشه به من لطف داشته‌اند و اگر دعای خیر آنها نبود این موفقیت‌ها حاصل نمی‌شد، خوشبختانه با این مدال طلا توانستم گوشه‌ای از زحمات آنها را جبران کنم و شادی را حتی برای لحظه‌ای که شده به آنها هدیه کنم.

فارس: همه منتظر یک پیروزی دلچسب در فینال شادی قهرمانی و کسب مدال طلا بودند، اما حریف هندی مصدومیت را بهانه کرد. جمعیت زیادی برای تماشای فینال ۸۶ کیلوگرم بخصوص ایرانی‌های زیادی آمده بودند، اما حریف هندی ظاهرا نمی‌خواست شیرینی کسب مدال نقره جهان را با شکستی سنگین تلخ کند!

یزدانی: واقعأ نمی‌دانم مصدوم بود یا نه و اظهار نظری هم نمی‌توانم بکنم، اما بدون شک لذت پیروزی و قهرمانی با کشتی گرفتن چیز دیگری است. البته حسین کریمی، مربی ایرانی تیم کشتی آزاد هند گفت این کشتی‌گیر از ناحیه مچ پا مصدوم بوده، اما من کشتی‌هایش را ندیدم که بخواهم نظر بدهم. شاید مربیان تیم ملی در این زمینه بهتر بتوانند اظهار نظر کنند. وظیفه من کشتی گرفتن است و اگر حریفم روی تشک می‌آمد مانند همیشه برای شادی دل مردم از جان و دل مایه می‌گذاشتم، بخصوص همانطور که شما گفتید در آن روز ایرانی‌های زیادی برای تماشای فینال آمده بودند.

فارس: جی دن کاکس، حریف آمریکایی علیرضا کریمی اخیرا گفته برای حضور در المپیک تصمیم به تغییر وزن دارد و می‌خواهد از ۹۲ به ۸۶ کیلوگرم وزن شما بیاید و در این صروت قطعا رقابت سنگینتر خواهد شد؟

یزدانی: بله، من هم شنیده‌ام؛ کاکس شخصیت بسیار خوبی دارد و با یکدیگر دوست هستیم و هر وقت در مسابقات یکدیگر را می‌بینیم احترام زیادی می‌گذاریم. جند بار هم به من گفته که می‌خواهد برای المپیک تغییر وزن دهد که من با خنده پاسخش را داده‌ام. برای من فرقی نمی‌کند با چه حریفی کشتی بگیرم، اگر نماینده ایران در المپیک باشم تمام تلاشم را برای موفقیت و اهتزاز پرچم کشورم و شادی دل مردم ایران انجام می‌دهم. به عنوان یک سرباز وظیفه من جنگیدن در میدان مبارزه است.

فارس: خیلی ها می‌گفتند حریف نداری و کشتی‌گیرانی که مقابلت قرار می‌گیرند، فقط برای این می‌آیند که بد نبازند؟!

یزدانی: نه، اینطور نیست؛ برای تمام حریفان احترام قائل هستم و هیچ کشتی‌گیری را دست کم نمی‌گیرم. سبک کشتی گرفتن و مبارزات من بگونه‌ای است که خیلی زود مسابقه را تمام می‌کنم، اما دلیلی برای بی‌احترامی به حریفانم نیست.

فارس: ظاهرا در مجموع به اندازه ۲ مسابقه کشتی نگرفتی و کلا ۸ دقیقه روی تشک رفتی، که خیلی‌ها از آن تعبیر به طوفان ۸ دقیقه ای کردند…

یزدانی: مردم به من لطف دارند، حقیقتا نمی‌گذارم کشتی به ۳ دقیقه دوم برسد، اما آمار دقیقش را خودم هم ندارم و از طریق رسانه‌ها من هم این مطلب را دیدم.

فارس: استقبال خوبی هم تماشاگران قزاق از شما داشتند و بنظر می‌رسید به خوبی شما را می‌شناسند و محبوب هستی. خودت انتظار چنین استقبالی را داشتی؟

یزدانی: می‌دانستم که قزاق‌ها علاقه زیادی به کشتی دارند و کشتی دوست هستند، اما واقعاً انتظار چنین استقبالی را نداشتم. باعث افتخار من است که توانسته‌ام نماینده خوبی برای کشورم باشم و امیدوارم بتوانم سفیر خوبی برای معرفی فرهنگ بالای مردم ایران به جهانیان باشم. البته باید از ایرانی‌های زیادی که از اقصی نقاط جهان برای حمایت از کشتی‌گیران کشورمان به قزاقستان آمده بودند نیز تشکر کنم و تمام کسانی که در این مدت برای بازتاب موفقیت‌های کشتی زحمت کشیدند هم تشکر می‌کنم.

فارس: جامبولات تدیف سرمربی سرشناس تیم ملی کشتی آزاد روسیه در حاشیه مسابقات جهانی عکسی از شما و خودش در صفحه شخصی‌اش گذاشت و برایت آرزوی موفقیت کرد، بعد از کسب مدال طلا هم تبریک ویژه‌ای گفت و از شما به عنوان برادر یاد کرد…

یزدانی: تدیف مربی بزرگ و شناخته شده‌ای است و نیاز به تعریف من ندارد باعث افتخار من است که چنین حس و علاقه‌ای به من دارد صحبت‌هایی رد و بدل شد و من هم بخاطر اظهار لطفش تشکر کردم.

فارس: آرسن فادزائف اسطوره کشتی آزاد روسیه نیز ضمن تبریک به شما برای حضور در تورنمنتی که در شهر آیرون با حضور قهرمانان سرشناس کشتی آزاد جهان برگزار می‌شود دعوت کرده است. برنامه‌ای برای حضور در آن مسابقات داری؟

یزدانی: بله، ایشان هم به من لطف داشتند اما برنامه من بر اساس تصمیمات و برنامه‌ریزی کادر فنی است و هر چه صلاح بدانند انجام خواهم داد.

برنامه‌ات تا المپیک چیست؟

یزدانی: چند روز استراحت می‌کنم و طبق قراردادی که دارم در لیگ کشتی خواهم گرفت و بعد از آن مدتی استراحت می‌کنم و سپس تمرینات حضور در المپیک را از سر خواهم گرفت.

فارس: درحالی‌که همه در انتظار شادی برای کسب عنوان سومی تیمی جهان بودند، اما چهارمی ایران کام همه را تلخ کرد…

یزدانی: مسئولان مسابقات اعلام کردند که تیم سوم شده و برای مراسم آماده شوید همه خوشحال شدند، من در اتاق تست دوپینگ بودم و خوشحال شدم اما نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که اعلام کردند چهارم شده ایم. شادی به کام همه تلخ شد و اگر روی سکو می‌رفتیم، واقعا شادی مان تکمیل می‌شد.

و صحبت پایانی…..

یزدانی: از پدر و مادرم که در این سال‌ها حامیان اصلی‌ام بودند و من را تنها نگذاشتند و همچنین مربی ام همت مسلمی و کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد و رئیس فدراسیون کشتی و تمام کسانی که برای سربلندی کشتی تلاش می‌کنند، تشکر می‌کنم و امیدوارم توانسته باشم با این مدال گوشه‌ای از زحمات آنها را جبران کرده و پاسخ خوبی به زحمات آنها داده باشم. امیدوارم در نهایت با یک مدال خوش‌رنگ در المپیک محبت‌ها و زحمات این عزیزان و مردم ایران را جبران کنم.

انتهای پیام/س

حسین شیرازی مقدم

حسین شیرازی مقدم فعالیت رسانه ای خود را از سال 1389 و با مدیریت روابط عمومی در هیأت های ورزشی پهلوانی،رزمی،اسکواش، بیلیارد ، بیماران خاص و همچنین عضویت در مجامع خبری و رسانه ای آغاز کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 7 =

دکمه بازگشت به بالا