فرامرزیان: دولتیها از هیات مدیره سرخابیها حذف میشوند
معاون مالی و توسعه منابع انسانی گفت: دولتیها از هیات مدیره سرخابیها حذف میشوند.
به گزارش خبرگزاری فارس، ژاله فرامرزیان معاون معاون مالی و توسعه منابع انسانی وزارت ورزش در خصوص پاداش به قهرمانان مدالآور بازیهای آسیایی، بدهی مالیاتی فدراسیونهای ورزشی و … صحبتهایی را در گفتوگو با فارس انجام داده که در زیر میخوانید:
فارس: ۸ حکم از سوی وزیر ورزش در یک روز برای شما زده شد، نظرتان در این باره چیست؟
سیستم اداری دولت تکالیفی را به عنوان وظیفه برای واحدهای عملیاتی تعریف میکند که برخی از این وظایف در قالب نظامهای برنامهای در مدل کمیته و شورا مطرح میشود. با وجود اینکه معاون توسعه منابع وظیفه دارد ساختار، منابع انسانی، تحولات، حقوق شهروندی تخلفات اداری و … نظارت کند ملزم به مشورت است. یعنی این معاونت در کمیتهای متشکل از مدیران وزارتخانه و افراد صاحبنظری که بیرون از وزارتخانه هستند ملزم به مشورت و تصمیمگیری است.
تا سال ۹۷ هشت برنامه تحول بود که در آن ۸ برنامه ۶ کمیته داشتیم. بخشنامه آنها در قالب مصوبه هیات وزیران و شورای عالی اداری ابلاغ میشود که در آن گفته میشود این مسئولیتها با کیست، میگوید رئیس این کمیتهها حتما باید معاون توسعه منابع انسانی باشد چون مسئول پاسخگویی است. اعضا هم در شورای راهبری پیشنهاد، تایید و ابلاغ میشوند.
۲ سال گذشته که به وزارت آمدم حکم ۶ کمیته را داشتم، ۶ ماه پیش ۸ برنامه به ۱۰ برنامه تحول اداری افزایش یافت که گفتند احکام جدید زده شود. من کارهایم را انجام میدهم. الان زمانی است که اطلاعات را روی سامانهای برای اخذ امتیازات در جشنواره شهید رجایی وارد میکنیم. چون احکام ما به روز نشده بود این نقیصه را داشتیم. مجبور شدیم احکام این ۸ کمیته را سریعاً بزنیم. اینها سیستم اداری است. این احکام تعهدی و الزامآور است.
فارس: شما حق جلسه برای حضور در نشست کمیتههای مختلف نمیگیرید؟
هیچ چیزی من دریافت نمیکنم. ۳ سال پیش بخشنامهای بود مبنی بر اینکه پرداخت حق جلسه به کارکنان دولت برای انجام وظایفشان ممنوع است. من به جای اینکه سریعا تصمیم بگیرم باید جلسه بگذارم، موارد را به شورای راهبری ببرم، نماینده سازمان استخدام اداری هم باید در جلسه باشد تا ما کار عادیمان را انجام دهیم. به همین دلیل این شغل پرمسئله شده است. این کارها در حوزه اداری روتین است. من نماینده وزیر در تخلفات اداری کارکنان هستم که اینها وظیفه من است. من ملزم هستم سلامت اداری این وزارتخانه را تامین کنم که این جزو وظایف من است. قبلا خودم تصمیم میگیرفتم الان باید در کمیته مطرح کنم که اهمیت آن به مشورت است.
فارس: در هیات مدیره شرکت توسعه و صندوق حمایت هم عضویت دارید…
از قانون الحاق امسال تمام کارکنان را از هیاتمدیرهها حذف میکنیم و خودمان هم حذف میشویم. البته منتظر آییننامه هستیم تا ببینیم چه کاری باید انجام دهیم. من فقط در هیات مدیره شرکت توسعه هستم.
فارس: عضو هیات مدیره صندوق حمایت از قهرمانان نیستید؟
خیر چون اگر باشم تخلف است و جرم کردهام. قانون در سنوات گذشته اجازه داده کارمندان دولت عضو یک هیات مدیره شرکت دولتی باشند در این صورت اگر من جزو هیات مدیره ۲ شرکت دولتی باشم متخلف هستم. صندوق حمایت از قهرمانان مجمعی دارد که اساسنامه آن مصوبه مجلس است در آن وزیر رئیس مجمع، معاون توسعه منابع انسانی نایبرئیس و معاون حرفهای و قهرمانی عضو مجمع هستند. چند رئیس فدراسیون هم عضو مجمع هستند. پس ما عضو مجمع هستیم نه هیات مدیره.
من وقتی در هیات مدیره شرکت توسعه هم ورود کردم گفتم یک ریال پرداختی دریافت نمیکنم. من نماینده سهام دولت در مناقصههایی هستم که انجام میشود به همین دلیل نباید پول بگیرم.
فارس: در قانون الحاقی امسال در خصوص حضور کارمندان دولت چه موضوعی مطرح شده؟
در قانون الحاق امسال شرایط اعضای هیات مدیره شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی اعلام شده که کارکنان دولت نمیتوانند عضویت داشته باشند. در تبصره ۲ آمده که چه کسانی میتوانند عضو هیات مدیرهشرکتهای دولتی باشند که این موضوع توسط وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه تهیه میشود و به دستگاهها ابلاغ خواهد شد. این قانون ابلاغ شود همه دستگاهها موظف هستند تغییراتی در شرکتهای دولتی ایجاد کنند. اینها الزامات است.
فارس: ۲ کارمند وزارت هم جزو هیات مدیره استقلال و پرسپولیس هستند. درباره این دو نفر قانون چه میگوید؟
موردی که مطرح کردم واقعیت قانون است. وقتی دستورالعمل به ما ابلاغ شود همه ما باید برویم. البته ما ۴ شرکت بیشتر نداریم؛ بعضی وزارتخانهها ۲۸۰ شرکت دارند که همه اعضای هیات مدیره از کارکنان دولت هستند. تغییرات وسیع خواهد بود. الان هم برای من به عنوان عضو هیات مدیره شرکت توسعه هیچ مصوبهای برای پرداختی وجود ندارد و تا الان هم هیچ دریافتی نداشتهام. بایت این جلسات، کمیتهها و جلساتی که در آینده بروم ممنوعیت حق جلسه در قانون بودجه ابلاغ شده است. دولتی که به من حقوق میدهد میگوید چطور کار کنم قبلا به گونهای دیگر بود حالا به گونهای دیگر.
فارس: جلسهای با روسای فدراسیونها داشتید و ناظران مالی معرفی شدند…
براساس قانون امسال قرار شد همه فدراسیونها یک حساب در بانک مرکزی باز کنند تا کمکهای دولتی و مردمی به این حساب واریز شود. درآمدهای آنها نیز به حساب دیگری که خواهیم گفت واریز میشود. در همان قانون الزام شده هر ۳ ماه یکبار گزارش عملکرد مالی کمکهایی که واریز شده و مصارف آن باید به اقتصاد و دارایی ارسال شود. ما تیمی را از ذیحسابی، دفتر برنامه و بودجهمان و حوزه قهرمانی تشکیل دادیم که هر ۳ ماه یک بار از وضعیت پولهایی که دادیم و مصارف آنها گزارش میگیریم.
در این صورت داستان مالیات هم کاملا مشخص خواهد شد. در این شماره حساب هر پولی برود شامل مالیات نمیشود. در حساب درآمدی هم هر فدراسیون درآمد داشت شماره حساب را به سازمان مالیاتی میدهیم تا مالیات خودش را بدهد.
فارس: تکلیف فدراسیونهایی که بدهی مالیاتی دارند چطور میشود؟
مورد به مورد پیش میرویم و کارها را انجام میدهیم.
فارس: مبلغ کل بدهی مالیاتی چقدر است؟
الان حضور ذهن ندارم اما ارقام متفاوت است. مشکل ۱۴ فدراسیون را حل کردهایم. چند فدراسیون هم مشکل دارند که خودشان پیگیری نکردهاند اما ما در حال بررسی وضعیت آنها هستیم.
فارس: این بدهی مالیاتی شامل استقلال و پرسپولیس هم میشود؟
ما موضوع مربوط به فدراسیونها را پیگیری میکنیم. عملیات این ۲ باشگاه مربوط به حوزه قهرمانی است و من ورود نمیکنم.
فارس: چه زمانی قرار است با فدراسیونهای ورزشی تفاهمنامه امضا کنید؟
سال گذشته پایان تیرماه انجام شد امسال هم همین اتفاق خواهد افتاد. سرفصلها را تهیه کردهایم که کم کم از فدراسیونها دعوت خواهیم کرد تا آن را امضا کنند. براساس آن پرداختها صورت میگیرد. وضعیت فدراسیونهای المپیکی با غیرالمپیکی نیز متفاوت خواهد بود.
فارس: شما بودجه ۱۰ میلیاردی را به فدراسیونها دادید، واریزی دیگری خواهید داشت؟
ما ۲ مرحله به فدراسیونها واریز کردهایم اما مرحله جدید را تا زمانی که فدراسیونها در بانک مرکزی حساب باز نکنند نمیتوانیم پرداخت کنیم. همان ۲ بار پرداختی را هم به خاطر تقاضایی که بود پرداخت کردیم. هر وقت فدراسیونها حساب باز کردند پرداختی جدید به حساب آنها واریز میشود. دیگر نمیتوانند بگویند بدهکار آمده و حسابشان مسدود نمیشود. اگر قرار به مسدود باشد حساب درامدی فدراسیونها مسدود میشود.
فارس: ستاد قرار است ۵ میلیون تومان به ورزشکاران المپیکی هر ماه کمک کند، این پول از کجا تامین میشود؟
منابعی که دولت برای ورزش قهرمانی میدهد آن را به فدراسیون میدهیم و طبق تفاهمنامه به فدراسیونها میگوییم چقدر باید برای چه کاری هزینه کنند. یعنی توافق میکنیم پول را برای چه کاری میدهیم.
فارس: برخی از فدراسیونها مثل دوومیدانی هنوز پاداش بازیهای آسیایی را پرداخت نکردهاند در این خصوص برنامهای دارید؟
بنده به تک تک عنوان اسامی از ورزشکار و کادر گرفته، همه را نوشتهام چه مبلغی باید پرداخت شود. زیر آن هم امضای من و آقای داورزنی وجود دارد. اگر کسی یک ریال تخطی کند خلاف کرده است. من از روسای فدراسیونها خواستهام گزارش هزینهکرد و رسیدها را به من تحویل دهند. از روزی که پاداشها پرداخت شده یک ماه به فدراسیونها مهلت دادهام تا رسیدها را تحویل دهند. نامه رسمی هم در این خصوص به فدراسیونها ارسال شده که در آن قید شده ظرف ۲ روز کارهای عملیاتی پرداخت باید انجام شود ظرف یک ماه هم رسیدها را تحویل دهند در غیر اینصورت به عنوان متخلف شناخته خواهد شد. چون میدانستم احتمال افزایش سکه وجود دارد. ما با کسی تعارف نداریم. سال گذشته این کار را نکرده بودیم اما امسال با اینکه زیاد طول کشید، اسامی و امتیازها با برچسب تحویل فدراسیونها شد.
فارس: برای این پاداشها مالیات هم تعلیق میگیرد؟
هیچ مالیاتی تعلیق نمیگیرد. برگهای که به فدراسیونها دادیم شامل حال مالیات نمیشود. چون درآمد اتفاقی نیست. من همه چیز را بررسی کرده بودم که این روش را انتخاب کردم. یک نامه به وزیر اقتصاد دادیم تا او هم دستور بدهد مشکلی در این مورد پیش نیاید.
انتهای پیام/س