اخبار ورزشیاسلایدر اصلیفوتبالفوتبال ایرانویژه‌های خبری

اظهارات تاج برای ترویج اخلاق در فوتبال با توصیه مقام معظم رهبری

رییس فدراسیون فوتبال نکاتی را در خصوص بحث اخلاق در نشست هم اندیشی نمایندگان کمیته اخلاق در استان‌ها مطرح کرد.
به گزارش پیشرو ورزش و به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال در این نشست خطاب به حاضرین گفت: کمیته اخلاق با برگزاری دوره آموزشی گام‌های ارزنده‌ای را برای پیشبرد اهداف کمیته و فدراسیون برداشته است. خوشحالم که این همایش بیشتر جنبه آموزشی داشته تا نمایندگان اخلاق در استانها با به روز شدن اطلاعات و برنامه ها و قوانین موجود، در جهت اشاعه فرهنگ و اخلاق در استان‌ها گام بردارند.

وی ادامه داد: اولین گام را در تشکیل بحث اخلاق و منشور اخلاقی در سالهای گذشته برداشته‌ام و اکنون با ایجاد کمیته اخلاق از سال ۹۳ تا کنون در صدد آن هستیم تا بستر اشاعه اخلاق و فرهنگ سازی را در فوتبال کشور فراهم کنیم. با ایجاد قوانین، باعث می شویم شاهد روند رو به رشد باشیم. حاصل قانون این می‌شود که عوامل مربوطه اعم از باشگاه‌ها، بازیکنان، مربیان و افراد ذینفع با تبعیت از قانون پیش روند اما اگر قانونی وجود نداشته باشد بدون شک شاهد هرج و مرج خواهیم شد. ایجاد قانون،بسیاری از موانع را رفع میکند. صحبت هایی که از مقام محترم معظم رهبری شنیدیم، دوست داشتم که در بحث اخلاق اتفاق خوبی رخ دهد. بر همین اساس در بحث بازی جوانمردانه و ترویج اخلاق که یکسری با قانون و رفتار است باید در راستای ترویج این امر گام بر داریم.

رییس فدراسیون فوتبال در ادامه بیان کرد: بحث کمیته اخلاق طبق قانون، احکامش مرکزی است. با توجه به اینکه همه ورزش ما در استانها است بر همین اساس از هیاتهای فوتبال و باشگاهها خواستیم که یک نماینده را برای کمیته اخلاق معرفی کنند تا با همکاری و تعامل در استانها و در نهایت کمیته اخلاق بتوانیم به اهداف خود برسیم. در واقع تحقیقات در استانها انجام و در نهایت در کمیته اخلاق برای رسیدن به نتیجه، اقدامات مد نظر انجام شود. اعتقادم قلبی من این است که در این حوزه کار مهم و مثمر ثمری صورت بگیرد. آمادگی خود را در این زمینه اعلام می‌کنم و بدانید که از هیچ تلاشی برای روند رو به رشد و پیشبرد اهداف در کمیته اخلاق دریغ نمی‌کنم.

تاج در ادامه بیان کرد: همه باید دست به دست هم دهیم تا اتفاق مثبت در فوتبال رخ دهد. آثار وضعی در جامعه باید دیده شود. به عنوان مثال در بحث داوری با آوردن VAR ، مطمئنا شرایط بهتر خواهد شد و همه بازی مهم به وسیله تکنولوژی و فرایند علمی پیش می رود. در کمیته اخلاق نیز باید پنل و سند راهبردی داشته باشیم تا موفق باشیم. در مابقی بخش ها نیز باید با بررسی و گزارش نویسی و در نهایت ایجاد ۲۰ درصد مجازات، کاری کنیم که بی اخلاقی و فساد از فوتبال دور شود. بر همین اساس باید آیین نامه اخلاقی ارائه شود، آموزش داده شود و در نهایت ترویج داده شود تا به هدفمان برسیم.

وی در ادامه افزود: در بحث باشگاهها، چارچوب قرارداد ها را بررسی و اگر همان بند ها را اجرا کنیم بدون شک دیگر شاهد بی اخلاقی نخواهیم بود. کلیه مجموعه باشگاهها طبق قراردادشان برای حق مصاحبه، اظهار نظر، فرافکنی اگر اقدام نکنند طبق قوانین باشگاه باید عمل شود و محرومیتی ایجاد شود. اگر باشگاه پیگیری کند و بازیکن یا مربی متوجه شود که از قراردادش درصدی کسر می شود، قانون را رعایت می کند. به عنوان مثال یکی از قوانین فیفا می گوید پیراهن در آوردن یک اخطار، تکل با تشخیص زدن پای بازیکن، اخراج دارد و در همین راستا بازیکنان و باشگاهها پیش می روند.

رییس فدراسیون در پایان گفت: آیین نامه دقیق و آموزش ادامه دار برای نمایندگان باید ادامه داشته باشد.کدی هست که فدراسیون فوتبال می تواند بهره مالکانه از فوتبال کشور ببرد و باید ماموریت اصلی خود را در این زمینه موفق شویم.

* نبی: اولین کسی که بحث منشور اخلاقی را در فدراسیون راه اندازی کرد، تاج بود

مهدی محمدنبی، نایب رییس فدراسیون فوتبال در جمع نمایندگان اخلاق در استانهای سراسر کشور گفت: چیزی که مسلم است در هر بخشی باید فلسفه وجودی آن را درک کنیم. در ورزش اهداف کلان و خرد بسیار مهم است. در بحث کمیته اخلاق موارد بسیار مهمی وجود دارد که می توان برای آن زیر مجموعه های مختلفی را تصور و طراحی کرد. ورزش ما ورزش گرانی است که در بخش های مختلف، آسیب ها و مسئولیت های اجتماعی را ایجاد می کند که باید نقشه راه داشته باشیم. با داشتن یک پنل می‌توان موفق پیش رفت و اگر نباشد مانند هواداری هستیم که وارد ساعتها قبل وارد ورزشگاه شده و برای هر برنامه ای خود را اماده می کند.

نایب رییس فدراسیون فوتبال ادامه داد: ورزش بسیار مهم و هویت در فوتبال از اهمیت بالایی برخوردار است. کمیته اخلاق در کنار مسئولیت های اجتماعی، برنامه های ویژه ای باید داشته باشد تا طبق قوانین و مقررات پیش‌رود. همانطور که می دانید اولین کسی که بحث منشور اخلاقی را در فدراسیون راه اندازی کرد در حالی که هیچ یک از ۵۰ فدراسیون حاضر در ایران این مبحث را نداشتند آقای تاج و فدراسیون فوتبال بود. اول به عنوان منشور اخلاقی و بعد به کمیته اخلاق تبدیل شد.

وی با استقبال از برگزاری دوره های آموزشی برای یکسان سازی قوانین و مقرارت در استانها گفت: بحث آموزش و سمینارهای متعدد باید خروجی داشته و بر اساس محورهای مهم باشد. باید ببینم در بحث ترویج اخلاق حسنه در فوتبال کشور چه کاری کردیم، هم افزایی داریم یا خیر، خط تولید چیست و چه کاری انجام دادیم. در بخش اخلاق و موضوعات مختلف باید به گونه ای برخورد شود که اول اصلاحی و ترازی باشد. دوستان ما در استانها باید بداند در بخش اهداف، صلاحیت ها و وظایف که تعریف شده، ابتدا باید رسیدگی کنند و با ایجاد تراز، سعی در رفع موارد کرده و سپس با تعامل خود در کمیته اخلاق فعالیت های مد نظر را پیش ببرند. طبق قانون شورای حل اختلاف، رای نمی توان صادر کرد اما ایجاد مصالحه و کدخدامنشانه کار را حل کنند. شما نیز در استانهای خود می توانید با ایجاد چنین شرایطی در روند رو به رشد و اجرای اهدافمان پیش روید.

نایب رییس فدراسیون فوتبال در ادامه بیان کرد: اگر در بحران نتوانیم مدیریت کنیم بدون شک بحران ما را مدیریت می کند. در اخلاق و وزش کشور اگر نتوانیم ورزش کشور را مدیریت کنیم، بازیکنان، مربی، مدیر باشگاه و سیستمی که وجود دارد ما را مدیریت می کند. در کنار تمام این مسائل باید به کیفیت نیز فکر کنیم. نزدیک به ۷ هزار مسابقه برگزار می کنیم که داور و زمین و … می خواهد. وقتی به سمت استاندارد سازی و برنامه ریزی دقیق پیش می ریم به نتیجه مطلوب دست پیدا می کنیم. اگر استاندارهای کافی را رعایت نکنیم قطعا در خروجی مسابقات که در داخل زمین بر عهده انضباطی و خارج از زمین بر عهده کمیته اخلاق است دچار خسارت می شویم. باید به سمت کیفی و بعد به سمت کمی پیش رویم و مسیر را مدیریت کنیم.

محمد نبی ادامه داد: زمانی که رای ابلاغ می شود و به دست باشگاه می رسد حداقل باید یک روز زودتر باشد. باشگاه و مربی، برنامه ریزی برای بازیکن خود داشته و نباید دو ساعت مانده به بازی، رای ابلاغ می شود چرا که سیستم باشگاه بهم می ریزد. صدور آرا در بخش کمیته اخلاق در کنار دقتی که وجود دارد باید با برخورد اصلاحی نیز همراه باشد. معتقدم که کمیته اخلاق بانی اخلاق است.

وی درادامه بیان کرد: آماری که وجود داشت نزدیک به ۲ هزار آرا فقط در مرکز صادر می شود و این امر نشان می دهد که زنگ خطر به صدا در آمده است. اگر برنامه نداشته باشیم فوتبال کشور آسیب می بنید.

وی در پایان گفت: امیدوارم در آینده با توجه به فعالیت ارزشمند و متخصص و قانون مدار در ارکان قضایی به سمت کیفی پیش رویم. مضافا به اینکه در بحث جام جهانی یک بازی ایران و امریکا در سال۱۹۹۸میلیاردی تماشاگر داشته است و براورد شده در جام جهانی قطر، بیش از ۳ میلیارد تماشاگر وجود داشته باشد. بخشی از این را بیزینس در بر می گیرد و کار خود را هموار می کند اما بالاخره جشنواره ملتهای مختلف است که در این مجموعه قرار می گیرد. حضور قضات محترم در کمیته اخلاق بسیار مهم و قابل اهمیت است و امیدوارم به سمت پایدار بودن پیش رویم.

* رئیس کمیته انضباطی: اگر به این شکل پیش برویم به دادسرای اخلاق و انضباطی نیاز داریم

ابوالفضل حسن زاده محمدی، رییس کمیته انضباطی هم در این زمینه، گفت: امیدوارم پس از برگزاری نشست هم اندیشی نمایندگان اخلاق در استانهای کشور، شاهد آثار این جلسه در حوزه فوتبال باشیم. معتقدم برگزاری دوره های آموزشی آثار مثبتی در جهت اجرای عدالت و مبارزه با فساد و نظم اخلاق در فوتبال خواهد داشت.چرا که در بحث ارکان قضایی هرچه بیشتر هم اندیشی و تضارب آرا صورت گیرد از یک طرف شاهد کاهش تخلفات خواهیم بود و از سوی دیگر ارائه تفسیرها و راهکارهایی در جهت اجرای بهتر عدالت خواهیم بود.

رییس کمیته انضباطی ادامه داد: کمیته انضباطی در مسابقاتی که توسط سازمان لیگ فوتبال و فدراسیون فوتبال برگزار می‌شود، متولی آرای صادره است. تاکنون ۲ هزار پرونده بوده که بیش از ۱۰ هزار رای صادره شده است. چرا که در پرونده‌ها اشخاص، باشگاه و یا نفرات مختلفی وجود داشته اند که جریمه شده اند. این ارقام بسیار زیاد است و اگر به این شکل پیش رویم به دادسرای اخلاق و انضباطی نیاز داریم.

وی در ادامه گفت: زمانی که آرا از سوی کمیته انضباطی صادر می شود باید یک زمان مشخصی برای پرداخت جرایم وجود داشته باشد. ما شاهد هستیم که در پایان فصل، باشگاهها زمانی که به سازمان لیگ مراجع می کنند متوجه می شوند که چقدر طلبکار یا بدهکار بوده و در نهایت تهاتر صورت می گیرد. اگر جرایم پرداخت شود بدون شک فرد جریمه شده دیگر اقدام به رفتار یا حرکاتی نمی کند که مجددا جریمه شود اما زمانی که تهاتر صورت می گیرد، بدون شک شاهد تخلفات بیش از پیش خواهیم بود.

ابوالفضل حسن زاده محمدی در پایان گفت: برگزاری جلسات با باشگاهها، اسیب شناسی و هم افزایی باعث ترقی خواهد شد. اکنون در کمیته انضباطی در لیگ های پایه و نونهالان تخلفات بسیار زیاد است و در چند سال دیگر، فوتبال فاجعه آمیز خواهد بود. اگر بحث آموزش را پیش نگیریم و برنامه ریزی در این زمینه نداشته باشیم، با مشکل رو به رو خواهیم بود. معتقدم اصلاح مقررات وبه روز رسانی و پیش بینی مجازاتها و تنبیهات در راستای پذیرش مسئولیت های اجتماعی، تعیین صدور صلاحیتها، اجرای به موقع محکومیتها، آموزش و معرفی کارشناسان متخصص در این زمینه می تواند کمک بسزایی کند.

* هدف توسعه اخلاق حرفه‌ای در ورزش فوتبال است

یونس اسدی مقدم، رییس کمیته اخلاق ضمن تسلیت به مناسب شهادت جمعی از هموطنان عزیزمان در حمله تروریستی در شیراز خطاب به حاضرین گفت: بعد از ارزیابی مفصلی که با هیاتهای فوتبال درکل کشور داشتیم از بین اعضایی که در هیات فوتبال سراسر کشور معرفی کرده بودند، افراد فرهیخته، حقوقدان و ورزشی را تعیین کردیم و ابلاغشان صادر شد تا از وجود ایشان در راستای ترویج اخلاق ورزشی و حرفه ای کمک بگیریم.

وی ادامه اداد: بحث قوانین موجود در فیفا، فدراسیون فوتبال، اساسنامه و آیین نامه ها که وجود داشت در قالب کارگاه های آموزشی روز گذشته مطرح شد تا با به روز رسانی اطلاعات و قوانین در روند رو به رشد و پیشبرد اهداف خود در بخش کمیته اخلاق پیش رویم. همانطور که می دانید در اهمیت اخلاق همین بس که آیات و روایات متعددی در خصوص این امر در قرآن بیان شده است. اخلاق حرفه ای باید رعایت شود که این امر مورد قبول همه مجامع ورزشی به خصوص فیفا است.

رییس کمیته اخلاق در ادامه بیان کرد: در واقع اخلاق حرفه ای شامل مجموعه رفتارهای شخصی است که انتظار می‌رود ورزشکاران آن را رعایت کنند. هدف این است که اخلاق حرفه‌ای را در ورزش فوتبال توسعه دهیم که به تبعیت از قوانین و مقررات داخلی، قانون اساسی، آموزه های قرآنی و در راستای آن تبعیت از قوانین و مقرراتی است که در فیفا تنظیم شده است. همانطور که می دانید از ارکان مهم قضایی در فیفا رکن اخلاق است که دارای آین نامه بسیار دقیقی بوده که علاوه بر گفتار، بر رفتار ورزشکار نیز مجازات های مختلفی را پیش بینی کرده است. به عنوان مثال در ماده ۲۲ آیین نامه اخلاق بحث تبعیض و افترا ذکر شده است.

اسدی مقدم در ادامه با بیان این موضوع که فیفا در پرونده هایی به خاطر رفتار یک ورزشکار فیفا، فوتبالیست را محروم کرده است، گفت: افرادی که ملزم به رعایت این مقررات هستند باید از کلمات تبعیض یا تحقیر آمیز به هر دلیلی خودداری کنند. با نگاهی دقیق به این ماده پی می بریم که فیفا حتی به رفتار ورزشکار هم حساسیت دارد و در پرونده های مختلف به خاطر رفتار هایی که از سوی برخی از ورزشکاران سر می زند، محرومیت هایی را در نظر گرفته اند.

رییس کمیته اخلاق در پایان گفت: کمیته اخلاق به منظور حفظ یکپارچگی و حراست از خوشنامی فوتبال درکشور و در ابعاد بین المللی و همینطور در راستای یکسان سازی و عمل به موازین و قوانین فدراسیون جهانی فوتبال FIFA به استناد اساسنامه فدراسیون فوتبال از سال ۹۳ و در زمره ارکان قضایی فدراسیون تشکیل شده و در همین راستا با هدف سالم سازی محیط ورزش فوتبال،کمک به سلامت مسابقات و اطمینان از سالم بودن نتایج بدست آمده، تلاش در جهت خوشنامی دست اندرکاران فوتبال کشور، پالایش فوتبال از ناپاکی ها، توسعه ارتباطات سالم فی مابین کلیه عوامل ورزش فوتبال و پشتیبانی از اخلاق حرفه ای فوتبال گام بر می دارد.

حسین شیرازی مقدم

حسین شیرازی مقدم فعالیت رسانه ای خود را از سال 1389 و با مدیریت روابط عمومی در هیأت های ورزشی پهلوانی،رزمی،اسکواش، بیلیارد ، بیماران خاص و همچنین عضویت در مجامع خبری و رسانه ای آغاز کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × یک =

دکمه بازگشت به بالا