آقای سلطانی فر، وزیر فوتبال نباش
یکی از کارشناسان ورزشی در یادداشتی که در اختیار سروریس ورزی خبرگزاری فارس قرار داده، توصیه هایی را به وزیر ورزش و جوانان در ابتدای سال ۹۹ داشته است.
به گزارش پیشرو اسپرت و به نقل از خبرگزاری فارس، در یادداشت فوق می خوانیم:
جناب آقای سلطانی فر؛ وزیر محترم ورزش و جوانان
سلام؛ در سایت های خبری دیدم که شما سال ۱۳۹۹ را سال واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس نامیده اید در این باره نکات ذیل قابل ملاحظه است.
۱٫ سال پیش رو سال “جهش تولید” است و لازم است برنامه ها و اقدامات شما در راستای تحقق این مهم باشد. جوانان این مرز و بوم ظرفیت این را دارند که نه تنها در تولیدات ورزشی، کشور را به خودکفایی برسانند بلکه میتوانند صادر کننده و تامین کننده بازار ۶۰۰ میلیون نفری منطقه باشند. موضوعی که بالعکس است به گونه ای که در سال ۱۳۹۸ بیش از ۳۰ تن راکت تنیس و ۲۰ تن توپ فوتبال و دهها تن اقلام ورزشی از پاکستان، عراق، ترکیه و چین از مبادی رسمی وارد کشور شد و باعث خروج ارز و بیکاری جوانان از این محل گردید.
۲٫ جناب وزیر، می دانید اشتغال زایی و کارآفرینی رابطه ای دوسویه با رونق و جهش تولید دارند. طبق برآوردهای کارشناسی به ازای مشارکت مستمر هر ۱۸ نفر در برنامه های ورزشی یک نفر/شغل ایجاد می شود. تصور کنید مشارکت ۵۰ میلیونی ایرانی ها در برنامه های ورزش همگانی با اشتغال زایی ۲ و نیم میلیون نفری، چه رونقی در تولیدات و کسب و کارهای ورزشی ایجاد می کند.
۳٫ آقای سلطانی فر، متاسفانه “ورزش” به عنوان ابزار برابرساز جامعه، ارزان و درسترس عموم مردم نیست و برخلاف اصل سوم قانون اساسی طی سالهای اخیر به دلیل کم توجهی و فقدان برنامه و چشم انداز منطقی، ورزش به کالایی لوکس و برای طبقه خاصی از جامعه تبدیل شده است؛ قابل تاسف آنکه ورزش های توصیه شده در تعالیم دینی (سوارکاری، تیراندازی و شنا) در مملکت اسلامی گرانترین ورزشها هستند، جهت استحضار ارزانتزین ورزش یعنی کوهنوردی نیز با توجه با گران بودن اقلام ورزشی مربوط و وابسته بودن کشور به واردات آنها، گرانتر از برنامه ورزش باشگاهی است.
۴٫ وجود بیش از ۵۰ فدراسیون و ۱۳ هزار هیات ورزشی با ایجاد ساختار ناکارآمد و بدون اولویت ورزشی در کشور ایجاب می کند که نسبت به منطقی سازی و چابک سازی ورزش کشور و ضابطه مندی مدیریت امور اجرائی و مالی آنها اقدام عاجل نمائید.
۵٫ جناب وزیر، زیاد دیده ایم و شنیده ایم که بسیاری از ورزشکاران ما در تهیه ابزار واقلام ورزشی از قبیل فشنگ، تپانچه، پارو و قایق و امثالهم با تنگناهای جدی مواجه بوده و هستند و بسیاری از قهرمانان ورزشی این کشور هنوز جوایز قهرمانی خود را دریافت نکرده اند. لازم است در سال ۱۳۹۹ برای جلوگیری از مهاجرت این قهرمانان به کشورهای بیگانه همت مضاعف نمائید.
۶٫ جناب سلطانی فر، ظاهرا قصه پرغصه محکومیت پرونده های ورزشی ایران در محاکم بین المللی در سال آتی در برنامه شما قرار ندارد، جناب وزیر تا دیر نشده به همه فدراسیونها و هیاتهای ورزشی که بیش از ۶۰ درصد بودجه جاری وزارتخانه تحت تصدی شما را می بلعند، بخشنامه کنید تا از ثبت هرگونه قرارداد ورزشی (ورزشکار و مربی) در عرصه ورزش حرفه ای و قهرمانی از سوی باشگاهها و فدراسیونهایی که سابقه محکومیت دارند، مادامی که دارای تراز مالی منفی (بدهی ها بیشتر از دارایی ها) و بدهی مالیاتی هستند، خودداری کنند.
۷٫ جناب وزیر اطلاع دارید که کمیته ملی المپیک از بودجه عمومی کشور ارتزاق می کند و بیش از ۳۶ سال است اساسنامه خود را به تصویب مراجع رسمی قانونگذاری کشور نرسانیده تا همچنان اجرای قوانین جاری کشور در خصوص این نهاد در هاله ای از ابهام باشد. آیا برای حل این مساله در سال ۱۳۹۹ برنامه ای دارید؟
۸٫ جناب وزیر با اعلام سال ۱۳۹۹ به عنوان سال واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس، به رسانه ها و هواداران آدرس غلط ندهید. به موجب حکم بند ه ماده ۲ قانون بودجه ۱۳۹۸ شما مکلف بودید این دو باشگاه را تا شهریور ۹۸ واگذار کنید و لذا سال ۱۳۹۹ سال پاسخگویی شما به نهادهای نظارتی است زیرا به حکم قانون عمل نکردید.
مضافا به موجب تبصره ۲ ماده ۳ قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی، واگذاری شرکتهای فرهنگی – ورزشی استقلال و پرسپولیس فقط با حکم قانونگذار ممکن است. لذا نمی توانید خلاف قانون و به سلیقه خود عمل کنید. برای این دو باشگاه مردمی و این نهادهای فرهنگی – ورزشی بیش از این دردسر درست نکنید.
آقای وزیر حتما اطلاع دارید که به موجب ماده ۱۸ قانون اجرای سیاستهای اصل ۴۴، کلیه حقوق مرتبط با اعمال مالکیت بنگاهها به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل میشود؛ یعنی اگر دو شرکت فرهنگی و ورزشی در شمول واگذاری باشند (که نیستند و نیازمند حکم قانونی مجددا می باشند) شما می بایست انها را به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل کنید.
برادر عزیز جناب آقای سلطانی فر؛ سالهاست است ورزش کشور به واگذاری باشگاههای فوتبال استقلال و پرسپولیس خلاصه شده است شما نیز به گونه ای عمل نکنید که وزیر فوتبال تان بنامند. به حمایت از تولیدات ورزشی داخلی، همگانی شدن ورزش، ارتقاء ورزش قهرمانی و تقویت پاشنه آشیل آن یعنی دیپلماسی ورزش برسید، ضمن آن مذاکرات صورت گرفته با مقامات بین المللی را شفاف به اطلاع عموم برسانید.
اگر نمی توانید یا نمی خواهید به سیاست ها و قوانین نظام حکمرانی کشور عمل کنید سنگر ورزش کشور به عنوان یکی از نمادهای “قوی شدن” کشور را به کارآزموده ای، شجاع، مخلص و صادق بسپارید. اگر پای کارید که ان شاءالله هستید، در اولین گام فضاهای آزاد مجموعه بزرگ آزادی تهران را بعنوان شهرک تولیدات ورزشی کشور در اختیار تولیدکنندگان و سرمایه گذاران ورزش قرار دهید و این را به یکصد مجموعه بزرگ ورزشی در اقصی نقاط کشور تسری دهید.
با احترام – صادق ستاری فرد