آغاز جام جهانی فوتبال زنان از فردا
جام جهانی فوتبال زنان به میزبانی فرانسه از روز جمعه آغاز میشود که در دیدار افتتاحیه میزبان و کرهجنوبی مقابل هم قرار میگیرند.
به گزارش پایگاه خبری پیشرو اسپرت و به نقل از خبرگزاری فارس، جام جهانی فوتبال زنان در سال ۲۰۱۹ قرار است از روز جمعه (۷ ژوئن – ۱۷ خرداد) آغاز شود که در این مسابقات ۲۴ تیم در مدت یک ماه برای کسب عنوان قهرمانی به رقابت خواهند پرداخت. فرانسه و کرهجنوبی مسابقه افتتاحیه را برگزار خواهند کرد.
* فرانسه چطور میزبان جام جهانی زنان شد؟
در تاریخ ۶ مارس ۲۰۱۴، فیفا به کشورهای علاقمند اعلام کرد تا درخواست خود را برای میزبانی این مسابقات اعلام کنند. کشورهای علاقمند تا ۱۵ آوریل ۲۰۱۴ برای اعلام میزبانی فرصت داشتند. فیفا علاقمند بود تا میزبانی جام جهانی زنان در سال ۲۰۱۹ با جام جهانی زیر ۲۰ سال زنان در یک کشور برگزار شود.
در ابتدا ۵ کشور علاقمند بود تا میزبانی زنان را در سال ۲۰۱۹ کسب کنند که عبارت بودند از انگلیس، فرانسه، کرهجنوبی، نیوزیلند و آفریقای جنوبی. در ادامه کار فقط ۲ کشور بودند که در اکتبر سال ۲۰۱۴ برنامههای خود را ارائه کردند؛ فرانسه و کرهجنوبی. اگرچه آفریقای جنوبی تا آوریل ۲۰۱۴ علاقمندی خود را اعلام کرده بود اما این کشور تصمیم گرفت قبل از مرحله فینال برای انتخاب میزبان کنارهگیری کند.
در این بین به نظر میرسید کشورهای ژاپن و سوئد نیز بی میل نیستند اما ژاپنیها تصمیم گرفتند روی میزبانی جام جهانی راگبی در سال ۲۰۱۹ و المپیک ۲۰۲۰ متمرکز شوند این در حالی است که سوئدیها تصمیم گرفتند تمرکزشان را روی مسابقات اروپا در رده سنی زیر ۱۷ سال بگذارند.
در تاریخ ۱۹ مارس ۲۰۱۵ فرانسه به طور رسمی در رقابت با کرهجنوبی توانست میزبانی فوتبال جام جهانی زنان در سال ۲۰۱۹ و میزبانی مسابقات زیر ۲۰ سال را به دست آورد. فرانسه چهارمین کشوری است که میزبانی زنان و مردان را در جام جهانی فوتبال به دست آورده است. این کشورهای در سالهای ۱۹۳۸ و ۱۹۹۸ میزبان مسابقات مردان بود.
* سهمیه قارهها در جام جهانی چقدر است؟
اسامی کشورهای شرکتکننده از قارههای مختلف به شرح زیر است:
آسیا ۵ تیم: ژاپن، استرالیا، چین، کرهجنوبی، تایلند
اروپا ۹ تیم: انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، نروژ، اسکاتلند، اسپانیا، سوئد
آفریقا ۳ تیم: نیجریه، کامرون، آفریقای جنوبی
آمریکای مرکزی ۳ تیم: کانادا، آمریکا، جامائیکا
آمریکای جنوبی ۳ تیم: شیلی، برزیل، آرژانتین
اقیانوسیه یک تیم: نیوزیلند
ایتالیا بعد از سال ۱۹۹۹ برای نخستین بار در جام جهانی شرکت میکند. آرژانتین نیز بعد از سال ۲۰۰۷ نخستین حضورش را تجربه خواهد کرد. برزیل، آلمان، ژاپن، آمریکا، نیجریه، نروژ و سوئد تجربه ۸ بار حضور در جام جهانی را دارند.
* ۹ استادیوم میزبان جام جهانی
۱۲ شهر برای میزبانی اعلام نامزدی کردند که در تاریخ ۱۴ ژوئن ۲۰۱۷ نُه استادیوم انتخاب شدند. ۳ استادیوم نیز در مسابقات یورو ۲۰۱۶ میزبان بودهاند. استادیوم Parc des Princes در جام جهانی ۱۹۹۸ مردان یکی از ورزشگاههای میزبان بود. این استادیوم میزبان مسابقه افتتاحیه خواهد بود. ورزشگاه Parc Olympique Lyonnais در لیون با ظرفیت ۵۸ هزار نفری بزرگترین ورزشگاه میزبان جام جهانی زنان است که مرحله نیمهنهایی در آن برگزار خواهد شد.
براساس اعلام فیفا قرار است برای نخستین بار در جام جهانی زنان از سیستم کمک داور ویدئویی (VAR) استفاده شود. از این سیستم برای نخستین بار در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه استفاده شد.
* آمریکا پرافتخارترین میزبان جام جهانی
جام جهانی ۲۰۱۵ به میزبانی کانادا برگزار شد که در فینال این مسابقات آمریکا با برتری ۵ بر ۲ مقابل ژاپن عنوان قهرمانی را کسب کرد. آمریکا در سالهای ۱۹۹۹ و ۱۹۹۱ نیز قهرمان شده بودند. این کشور در جام جهانی جهان پرافتخارترین تیم به شمار میرود. آمریکا در سال ۱۹۹۹ میزبان جام جهانی هم بود. در سال ۲۰۱۱ ژاپن بعد از تساوی ۲- ۲ در وقتهای معمول، در ضربات پنالتی با نتیجه ۳ بر یک آمریکا را شکست داد و به عنوان قهرمانی رسید.
اسامی قهرمانان و میزبانان جام جهانی زنان به شرح زیر است:
سال ۱۹۹۱: آمریکا قهرمان شد. چین میزبانی را برعهده داشت.
۱۹۹۵: نروژ قهرمان شد. سوئد میزبانی را برعهده داشت.
۱۹۹۹: آمریکا قهرمان شد. این کشور میزبانی را نیز برعهده داشت.
۲۰۰۳: آلمان قهرمان شد. آمریکا میزبانی را برعهده داشت.
۲۰۰۷: آلمان قهرمان شد. چین میزبانی را برعهده داشت.
۲۰۱۱: ژاپن قهرمان شد. آلمان میزبانی را برعهده داشت.
۲۰۱۵: آمریکا قهرمان شد. کانادا میزبانی را برعهده داشت.
گروه بندی تیمها به شرح زیر است:
گروه A: فرانسه، کرهجنوبی، نروژ و نیجریه
گروه B: آلمان، چین، اسپانیا و آفریقای جنوبی
گروه C: استرالیا، ایتالیا، برزیل و جامائیکا
گروه D: انگلیس، اسکاتلند، آرژانتین و ژاپن
گروه E: کانادا، کامرون، نیوزیلند و هلند
گروه F: آمریکا، تایلند، شیلی و سوئد
در روز نخست فقط یک دیدار برگزار میشود که تیمهای فرانسه و کرهجنوبی مقابل هم به میدان میروند. بر اساس آخرین رنکینگ فیفا که در تاریخ ۲۹ مارس ۲۰۱۹ منتشر شده، فرانسه با ۲۰۴۶ امتیاز در رده چهارم و کره با ۱۸۸۰ امتیاز در رده چهاردهم قرار دارند.
گزارش از بهاره محمدی
انتهای پیام/